İzmir

Vali Köşger’den pandemi raporu

Koronavürüs salgını ile hayatımıza giren kısıtlamaların gevşetilmesi sonrası İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kentteki son durum hakkında değerlendirmelerde bulundu. İzmir’de vefat sayısının 18 Mayıs tarihi itibariyle sıfıra düştüğünü belirten Köşger,..

Vali Köşger’den pandemi raporu
Koronavürüs salgını ile hayatımıza giren kısıtlamaların gevşetilmesi sonrası İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kentteki son durum hakkında değerlendirmelerde bulundu. İzmir’de vefat sayısının 18 Mayıs tarihi itibariyle sıfıra düştüğünü belirten Köşger, toplu taşımalardaki maske kullanımının düşmesi hakkında da uyarılarda bulundu.

Tüm dünyada pandemide yaşanan yavaşlama süreci İzmir’de de kendini göstermeye devam ediyor.

Yaklaşık olarak 2 yıldır dünya genelinde milyonlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs salgınında, son dönemlerde ölüm ve vaka oranlarında ciddi oranda düşüş yaşanmıştı. İzmir’de de zaman zaman muhalefet partileri ve sağlık meslek kuruluşları hastanelerde doluluk oranının üst seviyelere çıktığını ve vefatların gizlendiği iddialarında bulunurken İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger pandemide gelinen son noktayı  anlattı.

VEFAT SAYISINDA GÜZEL GELİŞMELER YAŞANIYOR
İzmir’de pandemi salgınında iyi bir duruma gelindiğini dile getiren Vali Yavuz Selim Köşger, “Genel itibari ile haftalık ortalama vaka 100-103 civarında seyrediyor. Zaman zaman İzmir’de günlük vaka 100’ün altına da iniyor.

Vefat sayısında da güzel gelişmeler yaşanıyor… Dün İzmir’de vefat sayısı sıfır olarak kayıtlara geçti. Umarız bugün ve önümüzdeki günlerde de sıfırda kalırız. Şu anlık oldukça iyi gidiyoruz. Yoğun bakımlardaki durumda da kapasitenin 4’de 1’inin altında seyrediyoruz” diye konuştu.

VATANDAŞLARIMIZ DİKKATLİ OLMALI VE KURALLARA UYMALI
Özellikle toplu taşıma araçlarında maske kullanımının düşmesi sonrası yaşanan şikayetlerin sorulmasına üzerine yanıt veren Köşger, “Artık gündemden çıkacağını düşünüyorum maskenin…

Yakın zamanda da belki de toplu taşımada da maske kullanımı kalkacaktır. Ancak tabii ki yine de vatandaşlarımız dikkatli olmalı ve kurallara uymalı. Henüz salgını tam olarak atlatmadık. İzmir’in ileri gelenlerinden bir kaçının son birkaç gündür koronavürüs testinin pozitif çıktığını biliyoruz. Yani salgın tamamen atlatılmış değil, bu nedenle vatandaşlarımızın dikkatli olmasında fayda var.

Rehavete kapılmasın vatandaşlarımız” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL