Genel Güncel SonDakika

Suriye ve Irak’a hava harekatı

Türk savaş uçakları Suriye ve Irak’ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik hava harekatı düzenledi. Pençe Kılıç Hava Harekatı’yla ilgili Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Harekatta, teröristlere ait sığınak, mağara, mühimmat depoları,..

Suriye ve Irak’a hava harekatı

Türk savaş uçakları Suriye ve Irak’ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik hava harekatı düzenledi. Pençe Kılıç Hava Harekatı’yla ilgili Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Harekatta, teröristlere ait sığınak, mağara, mühimmat depoları, sözde karargah ve eğitim kamplarından oluşan 89 hedef imha edildi, çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi” denildi.

Yapılan yeni açıklamada da, “Harekatta 70’e yakın hava aracı görev aldı. Asos ve Kandil’deki hedefler eş zamanlı vuruldu” ifadeleri kullanıldı. Milli Savunma Bakanı Akar, “Hesap sormaya devam edeceğiz. Teröristlere ait barınak, sığınak, mağara, tünel, depolar büyük bir başarıyla tahrip edildi. Terör örgütünün sözde karargahları da tam isabetle vuruldu” açıklamasında bulundu.

Milli Savunma Bakanlığının (MSB) sosyal medya hesabından “Hesap zamanı! Alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor!” paylaşımı yapıldı. Paylaşımda, bir Türk savaş uçağının pistten kalkış anına ilişkin fotoğrafa da yer verildi.

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL