Siyaset

Pazartesi günü yeni müjde vereceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum’da Gürcükapı kentsel dönüşüm projesi, İspir-Rize il sınırı yolu ve Çat afet konutları ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde konuştu. Karadeniz’deki doğalgaz ile ilgili..

Pazartesi günü yeni müjde vereceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum’da Gürcükapı kentsel dönüşüm projesi, İspir-Rize il sınırı yolu ve Çat afet konutları ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde konuştu.

Karadeniz’deki doğalgaz ile ilgili önemli bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Karadeniz’de keşfettiğimiz gazı milli sistemimize bağlamak için gece gündüz çalışıyoruz. İnşallah Pazartesi günü bununla ilgili yeni müjdeleri paylaşacağız.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum’da Gürcükapı kentsel dönüşüm projesi, İspir-Rize yolu, Çat Afet Konutları ile kamu ve özel sektör tarafından yaptırılan projelerin toplu açılışını yaptı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan yeni miting alanında düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, Erzurum’un Malazgirt’ten de önce 1048 yılında Pasinler Zaferi ile Anadolu’yu ebedi yurt haline getirdiğini söyledi.

Erdoğan, “Alvarlı Efe’nin ifadesiyle Erzurum kilidi mülki İslam’dır.

Geçtiğimiz asırda milletimizin istiklalini ve istikbalini kefensiz toprağa düşen binlerce şehidin omuzlarında yeniden yükselten de yine bu şehirdir.

Erzurum bu aziz şehrin insanları Türk’ü ile Kürt’ü ile Çerkez’i ile her kökenden her mezhepten insanıyla İspirlisiyle Karayazılısıyla Dadaş sıfatını bileklerinin hakkı, yüreklerinin cesareti ile kazanmıştır.

Cumhuriyetimizin ilk asrının Doğu Anadolu’muzdaki lokomotifi Erzurum’u, ‘Türkiye Yüzyılı’nda kuzeyden güneye, doğudan batıya Karadeniz’den Kafkasya’ya tüm bölgenin parlayan yıldızı haline getirmek istiyoruz.

Şu ihtişam her şeyi çok açık, net ortaya koyuyor. Sadece bunu istemekle kalmıyor, gereğini de yerine getiriyoruz. Biliyorsunuz her devirde, bugün de birileri akıllarına geleni söylemeyi siyaset, her kulaklarına üfleneni proje sanıyor.

Biz ise 20 yıldır her sözümüzü tutmuş, her vaadimizi yerine getirmiş, her vizyonumuzu hayata geçirmiş, her projemizi inşa etmiş bir kadroyuz. Bizde yalan yok, bizde hakikat var.

Bu anlayışla geçtiğimiz 20 yılda asırlık demokrasi ve kalkınma atılımlarına imza attık. Eser ve hizmet siyaseti ile ülkemizin tüm şehirleri ile birlikte Erzurum’un da altyapı eksiklerini giderdik.

Hak ve özgürlük hayallerini gerçekleştirdik. Bugün de hem sizlerle hasret gidermek hem de yapımı tamamlanan projelerimizin resmi açılışını yapmak için huzurlarınıza geldik” dedi.

PAZARTESİ YENİ MÜJDE VAR

Miting alanındaki vatandaşların ellerinde taşıdıkları Kızıl Elma maketlerini gören Erdoğan, “Maşallah uçaklar ellerinizde. Kızıl Elma’yı almışsınız ve Kızıl Elma ile beraber uçuyorsunuz” ifadelerini kullandı

Erzurum’un kışının ve soğuğunun meşhur olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Ama bizim de ülkemizin dört bir yanını sarıp sarmaladığımız doğal gaz hatlarımız var. Bugün Olur, Tekman, Çat ve Karayazı ilçelerimizi de doğal gazla buluşturuyoruz.

Böylece Erzurum’un 20 ilçesinin 19’u doğal gazın rahatlığına ve ekonomikliğine kavuşuyor. Sadece Erzurum’da yaptığımız doğal gaz yatırımları değerli kardeşlerim yaklaşık 4 milyar lirayı geçiyor.

Karadeniz’de keşfettiğimiz gazı milli sistemimize bağlamak için gece gündüz çalışıyoruz. İnşallah pazartesi günü bu konuda yeni müjdeleri milletimizle paylaşacağız.

Aynı şekilde Karadeniz gazını kullanıma sunduktan sonra da milletimize vereceğimiz yeni müjdeler olacak.

Hep söylediğim gibi Türkiye’nin imkânlarını milletimizin her kesimine sunarak adım adım refahımız yükseltecek, güvenliğimizi güçlendirerek huzurlu bir geleceği hep birlikte inşa edeceğiz” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL