Genel İzmir

NİHAT DİRİM’İN ADI FOÇA DEMOKRASİ MEYDANINA VERİLDİ

İzmir’in Foça İlçesi’nde 10 yıl belediye başkanlığı yapan ve geçtiğimiz günlerde vefat eden Nihat Dirim’in adı ilçe merkezindeki Demokrasi Meydanı’na verildi. Bugün belediye meclisinde oy çokluğu ile alınan kararla meydanın..

NİHAT DİRİM’İN ADI FOÇA DEMOKRASİ MEYDANINA VERİLDİ

İzmir’in Foça İlçesi’nde 10 yıl belediye başkanlığı yapan ve geçtiğimiz günlerde vefat eden Nihat Dirim’in adı ilçe merkezindeki Demokrasi Meydanı’na verildi. Bugün belediye meclisinde oy çokluğu ile alınan kararla meydanın adı Nihat Dirim Barış ve Demokrasi Meydanı oldu.  

Ahmet Nihat Dirim 1989-1999 yıllarında 2 dönem belediye başkanlığı yaptı. Tedavi gördüğü kanser hastalığına yenik düşerek 3 Nisan 2022 tarihinde Foça’daki evinde vefat eden Dirim 5 Nisan günü yüzlerce kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Geçtiğimiz aylarda Ege Barış ve İletişim Derneği’nin Barış Belediyeciliği Emek Ödülü verilen Dirim, ilçeye kazandırdığı pek çok belediye hizmetinin yanısıra demokrasi anlayışı ve özellikle Türk Yunan dostluğu ve barışa katkılarıyla iz bıraktı.

Foça Belediye Meclisi’nin bugün (6 Mayıs 2022) yaptığı olağan toplantıda üyelerden Hakan Barçın’ın merhum başkanın adının meydana verilmesi yönündeki önergesi de görüşüldü. Önergesinde Ahmet Nihat Dirim’in sağlığında yaptıkları ve ölümünün ardından Ege’nin iki yakasından tekrar yükselen barış ve dostluk mesajlarına da yer veren Barçın’ın önergesi oylandı.    

Daha önce Belediye Meydanı ve sonrasında Demokrasi Meydanı olarak anılan meydanın adının Nihat Dirim Barış ve Demokrasi Meydanı olarak değiştirilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL