Siyaset

Muharrem İnce’ den İzmir’de Sert Mesajlar

Cumhuriyet Halk Partisi’nden ayrılmasının ardından Memleket Partisi’ni kuran Muharrem İnce, teşkilat çalışmalarına hız verdi. İnce bugün Kültürpark İsmet İnönü Konferans Salonu’nda düzenlenen İzmir İl Örgütü’nün olağan kongresine katılım sağladı. Kongreye..

Muharrem İnce’ den İzmir’de Sert Mesajlar

Cumhuriyet Halk Partisi’nden ayrılmasının ardından Memleket Partisi’ni kuran Muharrem İnce, teşkilat çalışmalarına hız verdi.

İnce bugün Kültürpark İsmet İnönü Konferans Salonu’nda düzenlenen İzmir İl Örgütü’nün olağan kongresine katılım sağladı. Kongreye milletvekili Mehmet Ali Çelebi de katıldı.

Uzun yıllar CHP’de görev yapmasının ardından istifa ederek Memleket Partisi’ne geçen ve İl Başkanı olarak atanan Cüneyt Oğuz’un tek aday olarak seçime girdi.

MUHARREM İNCE SAHNEDE
Muharrem İnce kongrede yaptığı açıklamada İzmir’deki ikinci kongreyi stadyumda yapacaklarını söyledi. İnce “Çiğdemin, boyuzun başkenti İzmir… Hasan Tahsin’in kenti İzmir…. Bugün bir yanılgımı söyleyeyim. Cüneyt Oğuz haklı çıktı ben yanıldım. Daha büyük belki de stadyum gibi bir yerde yapacaktık kongreyi ancak ‘biz yeni kuruluyoruz yapma Cüneyt’ dedim. Keşke demeseydim. İkinci İzmir il kongresini stadyumda yapacağız bu belli oldu.  Nasıl ocak ayında erik ağacının dallarında karlar buz tutmuşken Nisan’da Mayıs’ta tomurcukların açacağını, çiçeklerin patlayacağını ve sonunda kütür kütür bir erik olacağını görür gibi Memleket Partisi’nin iktidarını görüyorum. Hiç canınızı sıkmayın. Zor işleri çok severim. Bayılırım zor işlere. Ne derlerse desinler bizim yolumuz doğru yoldur. Anlatacağız… Hem de camdan değil candan anlatacağım” diye konuştu.

128 MİLYAR DOLAR NEREYE GİTTİ? SIRF DAMAT BAŞARILI GÖRÜLSÜN DİYE PİYASAYA PEŞKEŞ ÇEKİLDİ
CHP’yi ‘128 milyar dolar nerede?’ kampanyası konusunda kutladığını belirten İnce, “Türkiye’nin en büyük tarikatının adı nedir? Afişçiler tarikatı… Duydunuz mu bunu. Bu afişçiler tarikatı yeni çıktı. İçinde sağcı, solcu, din tüccarı, dindar geçinen, Atatürkçü geçinenler var. CHP benim 42 yıllık mücadele verdiğim, Atatürk’ün kurduğu parti. Güzel bir iş yaptı ve devletin 128 milyar dolarını kurları sabit tutmak için çarçur ettiğini anlattı. Bun konuda CHP’yi kutluyorum. Bugün Merkez Bankası bütçesine baktığınızda 94 milyar dolar diyor rezerv. Onun 80 milyar doları bankaların teminatı. 70 miyar doları swap anlaşması…43 milyar dolar da altın rezervimiz var. Sonuç eksi 13 milyar dolar. Bu 128 milyar dolar nereye gitti? Sırf damat başarılı görülsün diye piyasaya peşkeş çekildi. CHP’de bunun afişlerini yaptı. Ne oldu? Valilikler geldi, afişleri toplatıldı. Biz CHP doğru yapmıştır dedik mi? Dedik. ‘Hudut namustur’ pankartlarını da AKP’li valiler topluyor. Bu afişler de doğru. Hudut namustur. O sınırdan içeri girerken kontrole edeceksin. Mal dolaşımı, insan dolaşımı… AKP’nin valileri bu afişleri de toplattı. Muhalefet partileri doğru bir iş yaptı, iktidar bunlar zulmetti” dedi.

KİMSİN SEN BENİM AFİŞLERİMİ SÖKÜYORSUN?
Kongrenin yapıldığı alanda İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta ekiplerinin afişleri toplatmasına sert çıkan Başkan İnce, “Gelelim Memleket Partisi’ne… Yeni bir parti il kongresine gidecek. Salonun dışına partinin emektarları afiş aşmışlar. Belediye zabıtaları gelip bunları koparıp depoya atmış. Siz din tüccarı olsanız Atatürkçü olsanız ne olur. Siz ikiniz akrabasınız. Mültecilere de bakarım flamingoların da başkanıyım diyordun… Flamingoların başkanı olmak kötü bir şey değil doğru, flamingocuysan itirazım yok ancak numaracıysan itirazım var. Sen kiminle dans ettiğini bileceksin. Kimsin sen benim afişlerimi söküyorsun? Dıştan bakınca flamingocu, kazıyınca Tayyip akrabası çıkıyor. Bak başkan, bu afişler diğer partilerin afişlerine benzemez. Bunlar Memleket Partisi afişleri. Onlarda belediye rantı yok, onlarda hazine parası yok. Burada gönüllülerin parası var o ve parayı senden alırım” ifadelerini kullandı.

AMELİYATLIYKEN MİTİNG YAPMIŞTIM
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile arasında geçen bir diyaloğu anlatan İnce “Yerel seçim öncesi ben ameliyatlıydım her benzin istasyonunda durmak zorundaydım. Beni aramış ve ‘birkaç ilçede sıkıntım var. Sen Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP’den 350 bin oy fazla aldın. Gel yardımcı ol demiştin’ ya bende ameliyatlıyken miting yapmıştım. Ben o kişiyim. Şunu diyorsan. Kardeşim hizmet yapayım ama yapmayım, İzmir’de çantada keklik seçim, Erzurum’da nasıl AKP’ye keklikse burada da bana keklik… Öyle değil, artık seçenek var, Memleket Partisi var. Göreceğiz gerçek Atatürkçülerin partisi burası. Kıratın yanında duran ya huyundan ya suyundan etkilenirmiş. Bu AKP ile mecliste yan yan olunca etkilenmiş. Demokrat olun demokrat. Genel Merkezin gözüne girmek değil milletin gönlüne girmek önemli” açıklamasında bulundu.

 

ŞAHİN’İ İMZA VERDİ DİYE ADAY YAPMADILAR
‘Muhalefeti böldü’ eleştirilerine de yanıt veren İnce “Bazıları diyor ki siz bir bölen misiniz? Rahmetli Ecevit’e de böyle demişti. Ancak bölen diyenler hiçbir zaman başbakan olamadı. Biz bir bölen değiliz ancak biz bir göreniz. Geleceği göreniz. 3 sene önce ne dedim? Ben kazanırsam döviz düşer, yorgun Erdoğan kazanırsa dolar 8-10 TL olur dedim mi dedim. Dokunulmazlıklar konusunda eski partim ile ters düştüm, ben yalvardım yapmayın kendi milletvekillerininiz hapse attırırsınız dedim. Dediklerim bir bir çıktı mı? Çıktı.  Menemen’de başarılı bir belediye başkanı var. Geçen gün parti yöneticisi Menemen’e gitmiş anlatıyor bana, isminle hitap etmediği adam yok diyor. Bu adamı aday yapmıyorsun, neden yapmıyorsun? Muharrem İnce’ye imza vermiş. Hay Muharrem İnce kadar taş düşsün kafana. Aday yapmadın sonra ne oldu? Belediye başkanını tutukladılar. Yetmedi mecliste çoğunluk var ancak seçimde AKP kazanıyor. Çünkü o meclis üyelerini genel merkezden yazdılar. Onları Menemen CHP örgütü seçseydi yine seçimden CHP çıkardı. Bölen kim şimdi?” dedi.

MÜLTECİ ÇIKIŞI: BUNU ANLAMAYAN GERİZEKALIDIR
Cumhurbaşkanlığı seçiminde iktidar olması durumunda ilk işinin Suriyelilerin geri gönderilmesi için Devlet Başkan Beşşar Esad ile görüşeceğini söyleyen İnce, “Suriyeliler, Afganlar müslümanmış ya evet müslümanlar ancak sınır denen bir şey var. Bizim ülkemizde böyle bir şey olsa bütün müslüman dünyası bize kapılarını mı açacak? Komşumuzda bir şey oldu yardım edelim. Türkiye büyük devlettir, kapısına sığınana yardım eder. Ancak 23 yaşında, aynı spor ayakkabıyı giyip 4 bin kilometre gelip benim sınırlarım içine girerse hepsini geri gönderirim. Bu faşistlik değildir ancak bunu anlayamayanlar gerizekalıdır. Allahın izni, milletin isteği ile Memleket Partisi iktidarında, benim cumhurbaşkanlığımda birinci iş Esat ile görüşmek olacak. Konuşacağız… Türkiye’dekileri geri alacaksın ancak bana onların yaşamları için garanti vereceksin. Biz Türkiye olarak gerekeni yapacağız orada. Benim ilk işim bu olacak. Estonya açıklıyor, 10 Afgan alırız diyor. Bizde 300 bin var. Yalova’nın toplam köylerinden bile büyük” diye konuştu.

ÜNİVERSİTELER KENDİ REKTÖRÜNÜ SEÇECEK
Üniversitelerin özgür olmadığını söyleyen Başkan İnce, “İkinci işim ise, rektör atama yetkimi kullanmayacağım. Mahalleye muhtar seçiyor muyuz seçiyoruz, azaları da seçiyoruz, belediye başkanını seçiyoruz, milletvekili seçiyoruz, oy kullananların içinde okuma yazma bilmeyenler de var profesör-doktor da var. Hepimiz azalarımızı seçebiliyoruz da üniversite hocaları rektörünü niye seçemiyor? Sen profesörlere güvenmiyor musun yoksa üniversite deyince senin bir problemin mi var? Sanki bir şey eksik gibi… Üniversite hocaları ile bu kadar uğraşınca benim aklıma geliyor. Bu arkadasın Marmara Üniversitesi’nde çekilmiş bir kare fotoğrafı var mı? Bu ülkede dağın başında yaşadığı köyde muhtarını seçebilirsin ancak Boğaziçi Üniversitesi’ne profesör olursan rektörünü seçemezsin. Böyle adalet mi olur. Hocalar toplanıp oy kullanmış, katılım yüzde 86… Yüzde 90’ı bu rektörü istemiyoruz demiş. Buradan bilim, özgürlük çıkmaz. Bu yapı cep telefonu marka üretemez. Yanlış yapıyorsun. Selzedelere, yangında evleri yananlara çay fırlatan, kazara tavuklara beyaz et diyen kişi… Yanlış yapıyorsun. Cumhurbaşkanı olduğumda hocalara diyeceğim ki seçin rektörünüzü. İlk sırada kim çıkarsa tasdik edeceğim o kadar” ifadelerini kullandı.

ÇOCUK BEZİNDE KDV İSTEMİYORUZ… KOSKOCA TÜRKİYE CUMHURİYETİ GELECEĞİNİ ÇOCUĞUN KAKASININ ÜZERİNE Mİ KURUYOR? AYIP AYIP!
Konuşmasına iktidarı hedef alarak devam eden İnce, “İlginç bir ülke burası… 17-25 Aralık vardı. Bu süreçte ayakkabı kutularında paralar çıktı, para sayma makinaları çıktı. Sonra ne dediler? bu savcılar FETÖ üyesiydi, davalar iptal. Parayı FETÖ’cü polisler koydu dediler. Parayı geri verirken bir de faiz verdiler. 17-25 Aralık’ta savcılar FETÖ’cü de 28 Şubat!ta da savcılar FETÖ’cü değil miydi? 85 yaşındaki generalleri neden hepse atıyorsunuz? İlk yapacağımız işlerden birisi bağımsız, tarafsız, etkin bir yargı. Biz bu ülkede memleket partisi olarak ne istiyoruz? Bir kuvvetler ayrılığı, tek adam rejimi değil katılımcı bir demokrasi, hukuk devlet, milletvekilli adaylarını üyeler seçsin istiyoruz… Salı’dan Salı’ya kavga eden değil geleceği konuşan siyasetçiler istiyoruz. Senin teröristin, benim teröristim demeden hepsini kınayan partiler istiyoruz. Sandık gözlemcisi korumadan 85 milyonun güveneceği bir sandık güvenliği istiyoruz. Cumhurbaşkanı olduğumda 18 yaşında 20-30 çocuk danışma kurulumda olacak.  Engelsiz bir sokak, engelsiz okul ve şehir istiyoruz, israfın yok olmasını, sosyal adalet ve hesap veren bir devlet istiyoruz. Adaletli bir ücret dağılımı, yalan söylemeyen bir TÜİK istiyoruz. Kendiliğinden yıkılmayan binalar, sokaklarda boğulmamak istiyoruz. Bağımsız bir Merkez Bankası istiyoruz. Katma değeri yüksek ürün üreten, tasarım yapan bir memleket istiyoruz. Güvenli gıdalar ile beslenmek istiyoruz. Yeniden kendi kendine yeten 7 ülkeden biri olmak istiyoruz. Tam bağımsız Türkiye istiyoruz. İnsanca yaşamak istiyoruz. Kararname ile düzelecek işlerden bir tanesi… Çocuk bezinde KDV istemiyoruz… Koskoca Türkiye Cumhuriyeti geleceğini çocuğun kakasını üzerine mi kuruyor? Ayıp ayıp! Bizim bin yıllık kültürümüz bu. Şimdi ise sadece ‘şahsım’ var. Ben ülkemin geleceğinden endişeliyim. Bunun yanında hiç mi akıllı adam yok? Milletin çaydanlığı yok sen adamların kafasına çay atıyorsun diyemiyor musun? Ayağıma gel, sana baş sağlığı dileyim diyor… Hiç mi akıllı adam yok bunun yanında? Çamın yeşili ilgilendirmiyor, hep doların yeşili ilgilendiriyor. Marmaris’te Köyceğiz’de tepeden baktığımda içim yandı. Orada yananlar sadece ağaçlar değildi, börtüböcek, mantarlarımız, kekiklerimiz, tavşanlarımız yandı… Bunlar beyaz et değil, can bunlar can!” dedi.

ATATÜRKÇÜLERİ PARTİDEN ATTILAR
Coşkulu bir kurultay yapmayı hedeflediklerini söyleyen İnce, “Önümüzde kurultay var 18 Eylül… Sadece delegeler gidecek diye bir algı var. Çoluk çocuk hep birlikte orada bir şenlik olacak. Oradan Türkiye’ye umut fışkırtacağız, ayağa kaldırtacağız. Törenler, kurultaylar bir başlangıcı diriltmek içindir. Başlangıcı yürekleri umutlandırmak, heyecanlandırmak içindir. Herkesin partisi var bu ülkede.  Sadece Atatürkçülerin partisi kalmadı. Çünkü attılar hepsini. Bir siyasi partinin duruşu olur. Biri diyor ki ‘2 yıl içinde geri göndereceğiz, diğeri ben mültecilere bakarım, flamingoların da başkanıyım. Diğeri de diyor ki ben suya 10 kat zam yapacağım. Memleket Partisi’nin duruşu şudur; İlk sınırları kapatacağız. İki bayramda gezmeye giden geri gelemez. Şiddete bulaşan hemen sınır dışı, hepsini kayıt altına alacağız. Askerler var, duvarlar var, nasıl giriyorsunuz siz? Demek ki izin veren var. Duruşunuz olacak” şeklinde konuştu.

TALİMAT VERDİ
Partililere net bir talimat veren İnce “Memleket Partisi’nin 6 ilkesi var. Atatürk’ü tartışıyorsan başka partiye gidebilirsin, doğaya ve çevreye saygı göstereceksin, terörün her türlüsüne karşı çıkacaksın, kadına şiddette sesini yükselteceksin, siyasette rant elde etmeyeceksin, ayrımcılık yapmayacaksın. Bu partide kimin ne olduğunu kimse konuşmayacak. Yasak!” ifadelerini kullandı.

DİVAN BAŞKANI BELLİ OLDU
İzmir 1’nci Olağan İl Kongresi’nde divan başkanlığına Memleket Partisi Genel Başkan Vekili Gaye Usluer seçildi.

Divan Başkanlığı seçiminin ardından konuşmasını gerçekleştiren Usluer, “Bugün bize büyük bir heyecan yaşattığınız, coşku yaşattınız. İzmir’in farkını gösterdiğiniz ve herkese teşekkür ediyorum.  Neden zorluk içinde yola çıktı? İktidar yönetemiyor, iktidar kaybediyor ancak muhalefette büyümüyor. Muhalefette bekliyor ki iktidar kaybetsin ve bana sıra gelsin. Bunun için itiraz ettik. Dedik ki itiraz ediyoruz ve itaat etmiyoruz. Bunun için yeni bir yol açtık. Zoru seçtik.  Zoru başaracağız. Kaygılarımız var. Bu ülkenin gençleri, çocukları, kadınları ve 84 milyon vatandaş için kaygılarımız var. Bu kaygıları gidermek için yola çıktık. ‘Yapamayacaklar’ diyorlar, biz de diyoruz ki umudu örgütlemek için yola çıktık. Ayağımıza takılan taşları yine ayağımızla iteceğiz. Omuz omuza vererek birlikte kazanacağız. Muharrem İnce’ye olan inancımız ile onun peşinden gittiğimizde birlikte başaracağımızı inanıyoruz. Ne Cumhur, ne Millet, tek yol Memleket diyerek yola çıktık. Buradan tek yürek olarak diyoruz ki yaşasın cumhuriyetçi, demokrat Memleket Partisi” dedi.

ÇELEBİ: MUSTAFA KEMAL’İN ASKERİ OLMAK İÇİN ÜNİFORMAYA GEREK YOK
Dilek ve temennilerde söz alan Memleket Partisi İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ise “Genel Başkanımızı çok ağır bir Türkiye manzarası çizdi. Bunu tekrarlamayacağım. Bu coğrafya haksızlığa isyan coğrafyasıdır. Bugün gençleri gördük aramızda, daha da umutlandık. Onlarca mücadelenin buhranlarında Atatürk’ü takip edenler yalnız bir defa sessinin titrediğini görmüşlerdir. O da eserini gençlere emanet ederken. Gençlere bir nasihatim olacak. Cezaevinde zamanımız boldu, kitapların özetlerini çıkartırdım. Memleket Partisi’nin logosunda da var. 7 bölgeden her insanımızın eşitliğini vurguluyor. Hepimizin bir olduğu, kimsenin dışarıda kalmadığı o büyük Türkiye’yi anımsatıyor. Mavi, çünkü rotamız mavi. Bir çift mavi gözün ışığında ilerliyoruz, o yüzden mavi. Birileri Mustafa Kemal’in askeri olmayı militan bir durum görüyoruz. Mustafa Kemal’in askeri olmak ruh meselesidir ruh, üniforma olmasına gerek yok” diye konuştu.

Eski partisine yüklenen Çelebi, “İstifa ettik, ‘fırıldaklar, sarayın adamı’ dediler. Beştepe Partisi dediler.  Aynıları vekillikten istifa et dediler, kabul dedim. Sandığı koyacaksınız bütün üyelerin önüne, bizim fikirlerimiz doğru mu değil mi diye. Eğer yanlış derlerse istifa edeceğim ancak koyamadılar. Hodri meydan diyorum. Yarım akıllının bir tanesi de ‘depremde göremedik’ dedi, göremezsin tabi ben AFAD görevliler ile enkaz başında yatıyordum, göremezsin tabi. Kutuplaşan Cumhur ve Millet değil, kucaklaşan Memleket diyoruz.  Umutsuz değiliz. Bu topraklar çok zalim görmüştür. Ancak sizler gibi hakikat aşıklarını da görmüştür. Nice hakikat sevenlerin kafası kopartılmış zindanlara atılmıştır. Onlar bizi vicdanlı ve sürekli bir dünya kurmaya çağırıyorlar. Bizde bu yüzden ilerliyoruz. Kimse merak etmesin geliyoruz. Bir kıvılcım olup etrafa sıçramak, herkese el uzatmak için geliyoruz. Geleceğimiz geri alacağız” diye konuştu.

OĞUZ’DAN ADAYLIK KONUŞMASI: ÜZERİMİZE DÜŞEN SORUMLULUKLAR VAR
Tek aday olarak girdiği kongrede adaylık konuşmasını gerçekleştiren mevcut İl Başkanı Cüneyt Oğuz,”Bugünkü kongreyi şölen havasında yaşamış onların onurunu ve gururunu yaşıyoruz bu kongreyi yapabilmek için il başkan yardımcıları ilçe başkanlarım ve gönüllülerimiz ile 2 hafta çalıştık. 4 Eylül günü Sivas’tan başlayan bu yolculuk aslında parti kurmak için başlayan bir yolculuk değildi Biz Muharrem ince ile bu harekete başladığımızda Türkiye’yi karış karış gezdik, seçmenlerin nabzını tuttuk,  ülke durumunda memnun olup olmadıklarını dinledik. Büyük telkinler aldık. Almış olduğumuz telkinler Türkiye’deki mevcut iktidardan halkımızın mutsuz olduğuydu. Bunun dışında mevcut muhalefet yapısında bu başarısız gözükmek de alternatif olma konusunda yetersiz olduğu karşımıza çıktı. Büyük telkinler sonrası parti kurma kararımız yeşerdi. Bu kısa zamanda 17 Mayısta Memleket Partisi’nin kuruluşunu gerçekleştirdik. 1 Haziran’da da görevlendirmeleri yaparak çalışmalara başladık. Bu kadar kısa zamanda İzmir’in birçok ilçesinde örgütlenmeleri tamamlayarak kongrelerimiz eksiksiz bir biçimde tamamladık. Memleket Partisi İzmir’de hızla büyüyor. Hedefimizi yıl sonuna kadar örgütlemeyi tamamlamak. İzmir’de olmak çok önemli. İzmir’de yaşayan ve arkadaşlarımızın üzerine düşen bir takım sorumluluklar var. Çünkü İzmir kuruluş ve kurtuluşun kentidir. Bu yüzden diyoruz güneş İzmir’den doğacak ve Türkiye’yi anlatacak. Memleket partisi Türkiye’de 84 milyonu kucaklamak için kuruldu. Biz diyoruz ki, 84 milyonu ilk önce barıştıracağız, sonra Türkiye’yi ekonomik, sosyal adil olarak kalkındıracağız, daha sonra bu büyümeyi tüm vatandaşlarımıza paylaştıracağız. Geleceğimiz geri alacağız. Çocuklarımıza güzel hayaller kurduracağız. Çocuklarımızın geleceklerini yurtdışında arama düşüncesine son vereceğiz . Bunları yapabilmek için bizden sonra gelen çocuklarımıza sağlıklı, sağlam temelleri atılmış bir memleket bırakma sorumluluğumuz var. Bu bilinç içinde ilk memleketimize sahip çıkacağız sonra adil olacağız” dedi.

OĞUZ: MEMLEKET GÜNEŞİ İZMİR’DEN DOĞACAK
Kongrede tek aday olan mevcut İl Başkanı Cüneyt Oğuz ise, “O günde bu güne 3 aylık zaman zarfında memleketimiz 53 vilayetinde örgütlenmeyi tamamlanmış ve bir çoğunda kongremizi yapmış durumdayız. İzmir’e de bir çok ilimizde kongrelerimiz tamamladık. İzmir çok önemli. İzmir kurtuluş ve kuruluş şehridir. Bundan dolayı İzmir’de olmak ve yaşamak ayrı bir güzelliktir. Memleketin güneşi İzmir’de doğacak ve memleketi aydınlatacak” diye konuştu.

TAHİR ŞAHİN: BU PARTİNİN İLERİDE NE KADAR ÇABUK İKTİDARA YÜRÜDÜĞÜNÜ GÖRECEĞİZ
Önceki dönem Menemen Belediyesi Başkanı Tahir Şahin kongre öncesi yaptığı açıklamada parti çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi. Partinin ciddi biçimde vatandaşlardan karşılık gördüğünü söyleyen Şahin, “Çok kısa süre önce kurulan bir partinin kongresini gerçekleştiriyoruz. Bu kongreden sonra 18 Eylül’de de büyük kurultayı gerçekleştireceğiz. İki aylık bir partinin bunları çok kısa bir zamanda başarması bu partinin ileride ne kadar çabuk iktidara yürüyeceğini göstermektedir. Ben bu kongrenin böyle değerlendirilesini istiyorum ve öyle görüyorum. Çünkü çok hızlı çalışıyoruz. Hızlı çalışmamız lazım. Memleketimizin Memleket Partisi’ne ihtiyacı olduğu bir süreçte çok hızlı çalışan bir ekip anlayışı var. Baktığımız zaman vatandaşlarımız ne iktidardan ne de muhalefetten mutlu. Bakıyorsunuz CHP’de ve AK Parti’de ciddi küskünlükler var. Diğer partilerde de ciddi küskünlükler var. Bizim vizyonumuz belli. Atatürk ilkelerini esas tutan bir anlayışla bu memlekete ve Memleket Partisi’ne hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu kongreyi de bunun başlangıcı olarak değerlendiriyorum. Memleket Partisi sertleşmeye tamamen karşı. Memleket Partisi siyasete nezaketi getirme anlayışında olan bir çizgiyle gidiyor. Sertleşen kendine sertleşir. Biz onlardan bir olmayacağız” dedi.

Menemen’de de iddialı olduklarını söyleyen Şahin “Menemen’de her şey iyi gidiyor. Sadece süreci bekliyoruz. Tahminimizden çok daha iyi ve hızlı gittiğini açık bir dille söyleyebilirim” diye konuştu.

 

Kaynak : Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL