Genel İzmir Yerel Siyaset

MHP’li Şahin’den Soyer’e jet Agamemnon yanıtı: ‘Özrü kabahatinden büyük’

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Pasaport’taki geçici hizmet veren yüzer vapur iskelesi üzerinde yazan Agamemnon açıklamasına yanıt verdi. Şahin, “Soyer’in özrü kabahatinden büyük…

MHP’li Şahin’den Soyer’e jet Agamemnon yanıtı:  ‘Özrü kabahatinden büyük’

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Pasaport’taki geçici hizmet veren yüzer vapur iskelesi üzerinde yazan Agamemnon açıklamasına yanıt verdi. Şahin, “Soyer’in özrü kabahatinden büyük.

Orası düşmanın denize döküldüğü yer. Yunan ordusu askeri tatbikatta bu ismi bir tahrik unsuru olarak kullanıyor. Soyer, 2017’de verildiğini söylediği o ismin üzerine Çaka Bey yazsaydı. Neden yazmadı? O isim orada duruyor” dedi.

Pasaport’taki geçici olarak hizmet veren yüzer Vapur İskelesinde Yunan mitolojisinde Miken kralı olarak geçen Agamemnon isminin yer almasına Cumhur ittifakı üyeleri sert tepki gösterdi. Büyükşehir Belediyesi’nden, yapılan açıklamada ise Pasaport iskelesi tadilata alındığından, gemilerin yanaşması için Urla’dan geçici olarak getirilen ‘Agamemnon’ isimli yüzer iskele 2017 yılında yaptırıldığını, Tunç Soyer’in iskelenin yapımıyla da adıyla da bir ilgisi olmadığı, birkaç gün sonra Urla’daki yerine dönecek olan yüzer iskele adını, Balçova’da hizmet veren Tarihi Agamemnon Kaplıcalarına ithafen turistik amaçla aldığı vurgulandı.

MHP’Lİ ŞAHİN’DEN YANIT!
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’den Büyükşehir’in açıklamasına jet yanıt geldi. Şahin, “Tunç Soyer’in özrü kabahatinden büyük!  Yaptıkları açıklamada yüzer iskelenin birkaç gün sonra gideceğini söylüyor. Bu da bizim haklılığımızı gösteriyor! Burada asıl konu düşmanın denize döküldüğü bir yerdeki iskelede Agamemnon isminin yer alması. Ben gidip gördüm. O isim orada duruyor. Eğer samimi olsalardı üstüne Çaka Bey yazarlardı! İzmir ismi Agamemnon’nun altına değil üstüne yazılırdı. Yunan deniz kuvvetleri askeri tatbikatlarında Agamemnon ismini kullanıyor! Bunu Türkiye’ye karşı bir tahrik unsuru olarak öne sürüyorlar. Tunç Soyer bunu bilmiyor mu?  Yunan’ın denize döküldüğü bir yerde Agamemnon isminin ne işi var. Sildik diyorlar ama o isim aynı şekilde orada duruyor. Bizim derdimiz yalan, dolan değil. İnsanları suçlamak hiç değil. Burada somut bir şey var” dedi

KEŞKE HİZMET YAPSA DA…
MHP’li Şahin sözlerine şöyle devam etti:
“Biz Büyükşehir Belediye Başkanını Çaka Bey’in kentinden konulara milli bir pencereden bakmasını istiyoruz. O yüzer iskeleyi getirirken ismini Çaka Bey koysalardı. Bu zor bir şey mi? CHP’li başka bir başkanın ismini vermesi neyi değiştirir? O iskele oraya gelmiş ve hizmet vermiş! Keşke Tunç Soyer’in elle tutulur ne hizmeti var da gölgelemek isteyelim. Gölgeleyecek ne yapmış, bir anlatsın”  

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL