Genel İzmir Yerel Siyaset

MHP’Lİ Şahin’den çarpıcı menemen açıklaması, “CHP, Menemen’in iç edilen 200 milyonunu araştırsın”

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Yenigün Gazetesi’ni ziyaret ederek gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde tutuklu belediye başkanı Serdar Aksoy’un ardından ilçede gerçekleşen başkanvekili seçimlerini değerlendirdi…

MHP’Lİ Şahin’den çarpıcı menemen açıklaması, “CHP, Menemen’in iç edilen 200 milyonunu araştırsın”

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Yenigün Gazetesi’ni ziyaret ederek gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde tutuklu belediye başkanı Serdar Aksoy’un ardından ilçede gerçekleşen başkanvekili seçimlerini değerlendirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde tutuklu belediye başkanı Serdar Aksoy’un ardından ilçede gerçekleşen başkanvekili seçimlerini değerlendiren Şahin, “10 kişi birbiri aralarında anlaşmalı olarak kavga eder gibi yaparak, yoldan geçen vatandaşı soyuyorlar. Buna ‘Tantanacılık’ deniliyor. Menemen’de tantanacılık yapmaya gerek yok! Menemen’de belediye başkanı ve 22 arkadaşı yolsuzluktan tutuklandılar. Şu anda cezaevindeler. Menemen’de konuşulacak öncelikli konu 200 milyon ki bu tutar da sadece bilinen, 200 milyon lira götürülmüş. CHP’nin konuşması gereken birincil konu Menemenlilerin 200 milyonunun 22 kişi tarafından iç edilmesidir. Diğerleri ayrıntı, CHP tantanacılık yapıp asıl konuyu unutturmaya çalışıyor. CHP şayet çok önemsiyorsa Menemen’i bu konunun üzerine gitsin. Belediye Başkanının ve cezaevinde bulunan arkadaşlarının, ortaklarının, adamlarının üzerine yoğunlaşmalıdır. Menemen’de yoğunlaşacak olay Vali Bey değildir” dedi.

“MENEMEN’DE YANLIŞ BAĞDAT’TAN DÖNDÜ”

MHP’li Şahin, “Konuşulacak ikinci konu Cumhur İttifakı’nın 12, Millet İttifakı’nın 18 meclis üyesi var. Yapılan seçimde 2 adaya eşit 15-15 ve bir boş oy çıktı. 4 turda da bu durum seyretti. Kuraya gidildi. Kuranın bir usulü varmış, bir torbaya konulması gerekiyormuş. Devlet ‘bu usulü gerçekleştirin’ demiş. Menemen’de başkanvekili seçimini gerçekleştiren Cumhur İttifakı değildi. Seçimi yapan başkanvekili, kendisi avukat ve CHP’li. Konuyu bilmesi, bilmiyorsa araştırması ve usulüne uygun gerçekleştirmesi gerekiyordu. Eğer CHP birine dava açacaksa, birini soruşturacaksa hukukçu olan başkanvekilinin düzgün iş yapmamasını sorgulamalı. Yöntemi bilmeliydi, etraftaki sözlere bakarak iş yapmamalıydı, yanlış Bağdat’tan döndü” açıklamasında bulundu.

“BİZ HEP SAHADAYIZ”

Bu hafta itibariyle bir dizi ziyaretlere başlayacak olan MHP İzmir teşkilatının gündemini anlatan İl Başkanı Veysel Şahin, “Milliyetçi Hareket Partisi hep sahada olan bir partidir. 30 ilçede tüm teşkilatlarımızla, sevenlerimizle birlikte salgın hastalık dolayısıyla evinden çıkamayan, kış şartlarında evinde yakacağı, odunu, kömürü olmayan, gıda ve giyim eksikliği yaşayanlara, yaşlılarımızı gözeterek bizim tüm akşamlarımız, gecelerimiz. 30 ilçede çalışmalarımız bu yönde hiç ara verilmeksizin devam ediyor. İl teşkilatı olarak, salgın sürecinde dünyadaki en başarılı sağlık organizasyonunu yürüten İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Burak Öztop, hastanelerimizin baştabiplerini ve tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür, destek ziyaretlerine başlayacağız. Onlar gizli kahramanlarımız, 27 bin sağlıkçımıza teşekkür edeceğiz, buradan da onlara teşekkür ederek birinci adımımızı atalım. Ticaret ve Esnaf Odası ziyaretlerimiz olacak. Sıkıntılı, zor durumdaki esnafımızın derdine bir nebze ortak olup, çare olmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

“CUMHUR İTTİFAKI ÖLÜMÜNE DEVAM EDECEK”

“İYİ Parti’nin Cumhur İttifakı’na dahil olur mu” sorusunu yanıtlayan MHP İzmir İl Başkanı Şahin, “Cumhur İttifakı’nın büyümesinden bir kaygımız yok. Büyürse memnun oluruz, seviniriz. Bizim tarafımız belli, şu anda küresel emperyalizmin Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak istediğinin farkındayız. Türkiye’deki yerli işbirlikçilerinin de farkındayız. Biz ne yaptığımızı, ne dediğimizi gayet iyi biliyoruz. Bizim safımız, tarafımız belli. Cumhur İttifakı 2023 yılında da devam edecek, aksi söylemler laf-ı güzaftır” dedi. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ile aralarındaki uyumun hatırlatılması üzerine konuşan MHP’li Şahin, “Biz AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ile seçimlerde tanıştık. Cumhur İttifakı’nın paydaşı, il başkanı ve çok düzgün bir insan. Doğru bir tane, biz kendisiyle doğruda buluşuyoruz. Doğruda buluşmak da iki tarafta güzel niyetliyse ekstra bir gayret gerektirmiyor. Ben doğruya, ‘Doğru’, yanlışa ‘Yanlış’ diyen bir insanım. Kendileri de tıpkı öyle. Dolayısıyla burada birleşiyoruz. Sebepte değil, sonuçta birleşiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ‘Pagos’ diyor, ‘Agememnon’ diyor, bu söylemler Türkiye dokusuna aykırı söylemeler. Biz orada değil, öte yandayız. Ben öte yanda kim varsa onunla beraberim. Tüm bunların üstünde de Sayın Genel Başkanım Devlet Bahçeli’nin talimatı var. Başkalarına söz ama bana talimat, ‘Cumhur İttifakı ölümüne devam edecek’ diyor. Biz ayrıntıya bakmayız, genel başkanımız ne diyorsa o” açıklamasında bulundu. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL