Genel İzmir Yerel Siyaset

MHP’den Büyükşehir’e Buca Tüneli eleştirisi!

MHP Konak Belediye Meclis Üyesi Ahmet Yeniçırak, Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli projelerinden biri olan “Buca Bornova Kesintisiz Yol Projesi”nin şantiyesine yaptığı ziyaretin ardından eleştiriler bulundu. Yeniçırak, “Terkedilen şantiyenin fuhuş ve..

MHP’den Büyükşehir’e Buca Tüneli eleştirisi!

MHP Konak Belediye Meclis Üyesi Ahmet Yeniçırak, Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli projelerinden biri olan “Buca Bornova Kesintisiz Yol Projesi”nin şantiyesine yaptığı ziyaretin ardından eleştiriler bulundu.

Yeniçırak, “Terkedilen şantiyenin fuhuş ve uyuşturucu kullanım alanı olması tam bir sorumsuzluk örneğidir. Zor değil. Terkedilen şantiye sahasına güvenlik personeli ile koruma yapılabilirdi.

Ama yapılmadı. Şimdi bölge bir suç sahası olmuş durumda. Keşke laf yerine biraz da iş yapabilen bir belediyemiz olsa. Maalesef Sayın Soyer şovda var ama işte yok” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin vitrin projelerinden biri olan Buca ve Bornova arasında kesintisiz trafik akışını sağlayacak yolun en önemli ayaklarından biri olan Buca tünellerinin hali içler acısı.

MHP Konak Belediye Meclis Üyesi Ahmet Yeniçırak, “projenin Konak tarafında kalan bölümü ile ilgili olarak hemşehrilerimizden yoğun şikayetler aldık.

İl Başkanımız Sayın Veysel Şahin’in talimatıyla bu şikayetler üzerine Mehtap ve İsmet Paşa Mahallelerindeki şantiye sahasına geldik ve gördük ki İzmirlinin emeği, binlerce lirası ve umutlarının yağmalanmış olduğunu gördük. Buna kimsenin hakkı yok.” dedi.

“SOYER ŞOVDA VAR İŞTE YOK”
İzmir Büyükşehir Belediyesinin yaptığı ihaleyi alan firmanın inşa işlerinden çekilmesi sonucu bir daha gereken önemin verilmediği proje ile ilgili konuşan MHP’li Yeniçırak, “Sayın Soyer ve Belediyenin yetkilileri acaba buraya hiç gelip baktı mı? Tribüne oynayıp şov yapmak kolay. Önemli olan İzmirli hemşehrilerimizin, emeğine, parasına ve umuduna sahip çıkmaktır.

Terkedilen şantiyenin fuhuş ve uyuşturucu kullanım alanı olması tam bir sorumsuzluk örneğidir. Zor değil. Terkedilen şantiye sahasına güvenlik personeli ile koruma yapılabilirdi. Ama yapılmadı. Şimdi bölge bir suç sahası olmuş durumda.

Keşke laf yerine biraz da iş yapabilen bir belediyemiz olsa. Maalesef Sayın Soyer şovda var ama işte yok. Şimdi sorsak suçu yüklenici firmaya atılacaktır. Ama şantiye sahasını korumak çok mu zor. Beceriksizlikleri ve sorumsuzluklar yine ortay çıktı. ” açıklamasını yaptı.

Tünele giden yollarında hala yapılmadığını vurgulayan Ahmet Yeniçırak, “İzmir’e çok ayıp ediliyor. İzmirlere yazık ediliyor. Vitrin projesi olarak öne çıkarılan bu projede hep vatandaşımız mağdur edilmiş durumda.

Mehtap Mahallesi ve İsmet Paşa’da yollar berbat. Yıllardır asfaltlanmadı. Çamur içinde. Başta çocuklarımız ve yaşlılarımız bu yolda yürüyor. Ama onların bu çilesine görecek bir Büyükşehir belediyemiz ne yazık ki yok”

PEYNİRCİ: GERÇEKTEN ÇOK UZUN OLDU
MHP’nin Konak Belediyesi Meclis Üyesi Ali Peynirci ise şunları söyledi; “İzmir’in en uzun tüneli olarak lanse edilen fakat en uzun sürede kazma dahi vurulmayan bu tünellere ve şantiye sahasına dikkat edilmelidir.

Bu zihniyet İzmir’i hafife alan, saygı göstermeyen, emeklerini çalan ve umutlarını tüketen bir zihniyettir. Bizler bunun takipçisi olacağız.”  dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL