İzmir Siyaset

MHP Bayraklı’dan muhalefete ‘bayrak açacak’

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın “Adım Adım 2023, İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları” başlıklı yazılı açıklama yaptı. 2023 seçimlerine hazırlık kapsamında çalışmaların devam ettiğini anlatan Yalçın 4-6 Şubat’ta..

MHP Bayraklı’dan muhalefete ‘bayrak açacak’

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın “Adım Adım 2023, İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları” başlıklı yazılı açıklama yaptı.

2023 seçimlerine hazırlık kapsamında çalışmaların devam ettiğini anlatan Yalçın 4-6 Şubat’ta Kızılcahamam’da Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri ile milletvekillerinin, 11-13 Şubat günlerinde de il başkanlarının katılacağı toplantılar yapılacağını kaydetti.

Bu toplantıların ardından “Adım Adım 2023; İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları” teması altında yeni bir faaliyet takvimi planlandığını belirtti.

‘ARIZALI MUHALEFETE KARŞI BAYRAK AÇILDIĞI İLAN EDİLECEK’

Doğu Akdeniz ve Ege bölgesindeki ilçelerinde yoğunlaşacak Anlatma ve Aydınlatma toplantılarının ilkinin 18 Şubat Cuma günü İzmir’in Bayraklı ilçesinde başlayacağını ifade eden Yalçın şunları ifade etti:
“Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları, devletin bekasına ve milletin bütünlüğüne dönük bir siyasi seferberlik çağrısı içermektedir. Toplantılarda, Türkiye’yi ve özellikle de siyaseti yeniden dizayn ederek meşru yönetimi değiştirmek isteyen küresel emperyalizmin çıkarları doğrultusunda hareket eden arızalı muhalefete karşı partimizce bayrak açıldığı ilan edilecektir.

Millî iradenin 2023’te bir kez daha tecellisi yolunda milletimiz, MHP’de ve bu iradeyi temsil eden Cumhur İttifakının siyasi bayrağı altında toplanmaya davet edilecektir.”

‘CUMHUR İTTİFAKININ SADECE BİR SİYASİ SÖZLEŞMEDEN İBARET OLMADIĞINI ANLATACAĞIZ’

Toplantıların, Cumhur İttifakını zaruri kılan millî mutabakat zeminini dağıtmak isteyen iş birlikçi muhalefet anlayışına karşı, MHP teşkilatlarının tuttuğu bayrak nöbetinin göstergesi olacağını söyleyen Semih Yalçın şöyle devam etti:

“2022 yılında da vatandaşlarımızla konuşup halleşmeye devam edeceğiz. Geleceğe dair ümitleri diri, birlik ve beraberliğimizi diri tutacağız. Doğruları söyleyecek, gerçekleri haykıracağız. CHP ve bağlaşıklarının kirli oyunlarını bozacak, tezgâhlarını dağıtacağız. Ahde vefa, sorumluluk ve ilkeli siyaset anlayışından taviz vermeyeceğiz.

Cumhur İttifakının sadece bir siyasi sözleşmeden ibaret olmadığını sabırla anlatmayı sürdüreceğiz. Anlatma ve Aydınlatma Toplantılarında; Cumhur İttifakı’nın, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına yön verecek siyasetler üstü bir millî mutabakat projesi olduğunu tekrarlayacağız. Cumhur İttifakı olarak, yüzüncü yılını idrake yaklaştığımız Cumhuriyet’e sahip çıkacağız.

Cumhuriyet’e sahip çıkma görevimizi büyük bir iştiyak ve ciddiyetle sürdüreceğiz. Onu ve bağımsız Türkiye’yi, kurucu çizgisinden saparak küresel aktörlerin maşası hâline gelen CHP ile ortaklarının insafına bırakmayacağız.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL