İzmir

KINIK DOMATESİ MARKA OLUYOR

Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Hasat Bayramı nedeniyle düzenlenen Domates Tarla Günü’nde üreticiler ve firmalarla bir araya geldi. Başkan Doğruer Kınık domatesinin coğrafi tescili için Türk Patent Enstitüsüne başvuru yapıldığının..

KINIK DOMATESİ MARKA OLUYOR

Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Hasat Bayramı nedeniyle düzenlenen Domates Tarla Günü’nde üreticiler ve firmalarla bir araya geldi. Başkan Doğruer Kınık domatesinin coğrafi tescili için Türk Patent Enstitüsüne başvuru yapıldığının müjdesini paylaştı.

Kınık’ta hasat bayramı nedeniyle domates tarla günü düzenlenen programda Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, .Kınık İlçe Kaymakamı Erol Türkmen, Jandarma komutanı Oral Kaymak, Sanayi Tipi Kurutmalık Domates üreticileri ve firmaları bir araya geldi.

Kınık ekonomisinin temel gelirler kaynağından bir tanesi olan domates üretimi ve yetiştiriciliği hakkında bilgiler verilen etkinlikte, domates tarihçesi, toplum sağlığı üzerindeki etkileri ve bölgeye katkısı anlatıldı.

Kınık’ın verimli topraklarının artık sadece ilçe için değil, yapılan yatırımlarla bölgesel kalkınma için ne kadar önemli olduğuna değinen Başkan Doğruer “ Kınık ilçemiz artık hem Bakırçay bölgesi, hem de İzmirimiz için tarımsal anlamda çok önem arz etmektedir.

Daha çok çalışmalı daha çok üretmeliyiz. İlçemizde ve bölgede, domates, pamuk, mısır, karpuz, kavun ve biber yetiştiriciliği yapan çiftçilerimize bu yıl bereketli bir hasat diliyorum.” dedi

“Kınık Kuru Domatesi Markalaşacak”
Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer “Dışarıdan soranlara Bakırçayın bereketi, Kınık’ın samimiyeti ünlü diyorum. Bu yıl hayırlı ve bereketli bir hasat diliyorum.

Kınık Belediyesi olarak, ilçemiz ve bölge için sürekli yeni hedefler koyuyoruz. Bereketli topraklarımız ve eşsiz lezzetlerimizi tüm Türkiye ve dünyaya tanıtmak için hız kesmeden çalışıyoruz.

Kınık domatesinin coğrafi tescili için Türk Patent enstitüsüne başvurduk. Bu başvuru inşallah olumlu sonuçlandıktan sonra ‘Kınık Domatesi’ hem yurt içinde hem yurt dışında, coğrafi tescil ile markalaşacak.

Ürünlerimizin değerini ve emeğimizin karşılığını, markalaşarak almış olacağız. Bu vesile ile değerli üreticilerimize, bölgemizde tarımsal yatırımlarda bulunan firmalarımıza teşekkür ediyorum.”dedi.
Üreticilerin, firmaların ve konukların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, hasat alanı gezilerek incelemelerde bulunuldu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL