Genel İzmir Siyaset Yerel Siyaset

İzmir’de toplu ulaşım 8 Mart’ta yüzde 50 indirimli

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, tüm yolcuların toplu ulaşım araçlarından yüzde 50 indirimli yararlanmasını içeren önergesi Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edildi. İzmir..

İzmir’de toplu ulaşım 8 Mart’ta yüzde 50 indirimli

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, tüm yolcuların toplu ulaşım araçlarından yüzde 50 indirimli yararlanmasını içeren önergesi Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Şubat ayı üçüncü birleşimi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu’nun idaresinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) yapıldı. Meclis görüşmelerinden 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel bir karar çıktı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in önergesi üzerine oybirliğiyle alınan karar gereğince, 8 Mart Pazartesi günü tüm yolcular, toplu ulaşım araçlarına yüzde 50 indirimle biniş yapacak. Havalimanı, Baykuş, Bilet 35, Kontörlü Ulaşım Kartları, Yerleşke Öğrenci Tarifesi ile Oto Tahsis ve Bağlı Kalma Tarifesi uygulamanın dışında kalacak.

6 otobüs farklı belediyelere hibe edilecek
Meclis’te farklı belediyelere hibe edilecek 6 otobüs için gündeme eklenen madde de görüşüldü. Meclis üyelerinin oy birliği ile kabul ettiği karara göre; ESHOT Genel Müdürlüğü envanterine kayıtlı otobüsler Erzurum’un Şenkaya Belediye Başkanlığı’na, Sinop’un Ayancık Belediye Başkanlığı’na, Aksaray’ın Saratlı Belediye Başkanlığı’na, Manisa’nın Alaşehir Belediye Başkanlığı’na, Uşak’ın Banaz Belediye Başkanlığı’na, Aydın’ın Germencik Belediye Başkanlığı’na bedelsiz olarak hibe edilecek.

2 Şubat’ta kenti etkileyen şiddetli yağışların ardından yaşanan sel felaketinden etkilenen üreticiler için de önemli bir karar alındı. Buna göre Aliağa, Bayındır, Menderes, Seferihisar, Selçuk, Torbalı ilçelerinde yoğun yağış, derelerin ve sulama barajlarının taşması sonucu, köy yerleşim alanlarında ve tarımsal üretim alanlarında meydana gelen hasarın bir kısmı İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. Büyükşehir’in, köylünün üretim giderlerine destek olmak amacıyla, küçük ölçekli üreticilerin girdi kayıplarının yüzde 50’sini ödemesine yönelik madde, mecliste oy birliğiyle kabul edildi. Bunun yanı sıra yine dün gece etkili olan sağanak ile dolu yağışının ardından Çeşme Alaçatı ve Urla’da da zarar gören üreticilerin bu kapsamda değerlendirilmesine yönelik karar alındı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL