Genel İzmir

İzmir için yeni korona kararları!

İzmir Valiliği, İzmir Hıfzıssıhha Kurulu’nda alınan kararları açıkladı. Normalleşme sürecine geçişte tedbirlerin kademeli olarak gevşetilmesi doğrultusunda sinema salonları 1 Nisan’a kadar kapalı kalmaya devam edecek. İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel..

İzmir için yeni korona kararları!

İzmir Valiliği, İzmir Hıfzıssıhha Kurulu’nda alınan kararları açıkladı. Normalleşme sürecine geçişte tedbirlerin kademeli olarak gevşetilmesi doğrultusunda sinema salonları 1 Nisan’a kadar kapalı kalmaya devam edecek.

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı genelge doğrultusunda İzmir İl Hıfsızsıhha Kurulu oy birliği ile yeni kararlar aldı. 

Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 23 üncü maddesinde yazılı üyelerin katılımı ile İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger başkanlığında gerçekleşen toplantının ışığında açıklama yapan İzmir Valiliği, 1 Mart 2021 tarihine kadar kapalı olan sinema salonlarının açılışını 1 Nisan 2021’e ertelediğini duyurdu.

Açıklamada, “Görüşmeler  sonucunda?  salgınla  mücadelede  alınan  tedbirlerin  devamının  sağlanması  ve  desteklenmesi amacıyla  sinema  salonlarının  faaliyetlerine 01.04.2021 tarihine  kadar  ara  verilmesinin  uygun  olacağı değerlendirilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Valilik tarafından, Uygulamada  herhangi  bir  aksaklığa  meydan  verilmemesi  ve  mağduriyete  neden  olunmaması için Umumi  Hıfzıssıhha Kanununun  ilgili  maddeleri gereğince idari işlem uygulanacağı belirtildi.

kaynak: EGEDESONSÖZ

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL