Yerel Siyaset

İYİ Partili Çıray’ın anket çıkışına Bezircilioğlu’ndan yanıt: İktidar olacağız, ne baraj altısı!

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezirciloğlu, milletvekili adaylığından feragat ettiğini duyuran İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray’ın 6’lı Masa’da yaşanan tartışma sonrası “baraj altına düştük” çıkışına tepki gösterdi…

İYİ Partili Çıray’ın anket çıkışına Bezircilioğlu’ndan yanıt: İktidar olacağız, ne baraj altısı!

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezirciloğlu, milletvekili adaylığından feragat ettiğini duyuran İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray’ın 6’lı Masa’da yaşanan tartışma sonrası “baraj altına düştük” çıkışına tepki gösterdi. Bezircilioğlu, ” Kendi kişisel görüşüdür, kendisini bağlar. Yaptıkları da kendisini bağlar. Bizim anketlerimizde böyle bir şey yok. Biz iktidara yürüyoruz. Biz 2-3 sene sonra tek başımıza iktidar olacağız, ne baraj altı kalması?” dedi.

Siyasi partilerin 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan milletvekilliği ve genel seçimlerde vekil adaylarını YSK’ya bildirdi.

Buna göre birçok partiden beklenen/beklenmedik isimler listelerde yer alırken, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu partisinin İzmir listesini ve gündemdeki konuları Egedesonsöz’e değerlendirdi.

HER ŞEY İYİ GİDİYOR

Milletvekilliği adaylığı listesini değerlendiren Bezircilioğlu,”Gayet güzel ve İzmir’i kucaklayacak bir liste oldu. İnşallah hedefimizin de üstünde milletvekili çıkaracağız. İzmir’de de İYİ Partili milletvekillerimiz kentin sorunlarını Ankara’ya götürecek hem de ülkenin sorunlarının çözülmesinde ciddi katkılar koyacak. Yani her şey iyi gidiyor, bundan sonra da daha da iyi olacak” dedi. Müsavat Dervişoğlu, Hüsmen Kırkpınar, Ümit Özlale gibi isimlerin listede yer almasının önemine de vurgu yapan Bezircilioğlu,”Güçlü isimler listemizde yer alıyor. Gerçekten çok güçlü ve İzmir’de karşılığı olan isimler var. Gerçekten başarılı bir seçim sonucu bekliyorum” diye konuştu.

ÇIRAY’IN YAPTIĞI KENDİSİNİ BAĞLAR
İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray’ın ‘baraj altına düştük’ söylemini kabul etmeyen Bezircilioğlu, “Kendi kişisel görüşüdür, kendisini bağlar. Yaptıkları da kendisini bağlar. Bizim anketlerimizde böyle bir şey yok. Biz iktidara yürüyoruz. Biz 2-3 sene sonra tek başımıza iktidar olacağız, ne baraj altı kalması? Bütün kesimleri kucaklayan kalkınmacı milliyetçi partiyiz. Bizim konseptimizde bir parti yok Türkiye’de. Halkımızdan büyük bir teveccüh bekliyoruz” dedi.

AKSAKLIKLARI GENEL MEREKZE SÖYLEMEKLE MÜKELLEFİM
İl Başkanlığı olarak hazırladıkları temayül yoklaması raporunu Çıray’ın açıklamasını değerlendiren Bezircilioğlu, “Ben il başkanı olarak ilimde ve kendi teşkilatımda gördüğüm tüm aksaklıkları genel merkeze bildirmekle mükellefim. Bundan dolayı bu görevimizi yerine getirdik. Aytun Bey’in bunu açıklaması da kendi tasarrufudur” diye konuştu.

TEŞKİLATIMIZA BAĞLIYIZ
Çıray’ın açıklamalarının teşkilatta tepkilere neden olup olmadığının sorulmasına da yanıt veren Bezircilioğlu, “Bu teşkilatta ya da başka bir konuda herhangi bir tepkiye neden olmadı. Herkes işine odaklanmış durumda. Zaten gündem de hızlı değişiyor. Biz milletvekili adaylarımız ile iktidar yürüyüşümüze devam ediyor. Biz kenetlenmiş şekilde seçimlere hazırlanmaya devam ediyoruz. Teşkilatımız ve il başkanımız dimdik ayakta. Biz genel merkez siyaseti yapıyoruz, teşkilatımıza bağlıyız. bizim işimiz partimizi en üst noktaya taşımak. Partinin birer neferleriyiz sonuç olarak” ifadelerini kullandı.

 

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL