Güncel

İstanbul Valiliği’nden sarı kodlu uyarı!

İstanbul Valiliği, yarın için sel ve dolu uyarısında bulundu. Açıklamada, ‘7 Ağustos Cumartesi günü, ani sel, su baskını, dolu yağışı, kuvvetli rüzgara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır’ denildi. Meteoroloji 1…

İstanbul Valiliği’nden sarı kodlu uyarı!

İstanbul Valiliği, yarın için sel ve dolu uyarısında bulundu. Açıklamada, ‘7 Ağustos Cumartesi günü, ani sel, su baskını, dolu yağışı, kuvvetli rüzgara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır’ denildi.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, yarın sabah saatlerinden itibaren Marmara’nın doğusunda sağanak bekleniyor.

YER YER ÇOK KUVVETLİ OLACAK
Sakarya, Kocaeli, Yalova ile İstanbul’un Beykoz, Şile, Çekmeköy, Sancaktepe, Pendik, Tuzla, Sultanbeyli ilçelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanakların yerel kuvvetli (21-50 kg/m2), Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde ise yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor.

Sağanak nedeniyle meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

VALİLİKTEN DE UYARI GELDİ
Valilikten yapılan açıklamada da, “İstanbul’da Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre; yarın (7 Ağustos) yerel kuvvetli olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Ani sel, su baskını, dolu yağışı, kuvvetli rüzgara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL