Siyaset

İmamoğlu’ na hapis cezası

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay hapis cezası ve siyasi yasak verilmesi siyasetin bir numaraları gündem maddesi oldu. İzmir’den karara tepki gelirken, CHP ve İYİ Partili isimlerden İmamoğlu’na..

İmamoğlu’ na hapis cezası

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay hapis cezası ve siyasi yasak verilmesi siyasetin bir numaraları gündem maddesi oldu. İzmir’den karara tepki gelirken, CHP ve İYİ Partili isimlerden İmamoğlu’na tam destek geldi.

 

KİM NE DEDİ?

 

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel: Tek adam ve yandaşları istedi diye 16 milyon İstanbullunun iradesini yok sayamazsınız. Bugün mahkum edilen, sadece Ekrem İmamoğlu değil aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Demokrasisidir.Bu adaletsizliğe en büyük cevabı yine yüce Türk milleti verecektir.

 

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır: “Güzel İstanbul’umuzun akılla, bilimle, uzlaşıyla, bir arada barış ve özgürlük içerisinde yönetilmesine engel olamayacaksınız… Yargılanan Ekrem İmamoğlu değil, 16 Milyon İstanbullu ve onun hür iradesidir”

 

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan: 16 milyon İstanbullunun iradesine sahip çıkan İstanbul Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun Fotoromana iade ettiği ‘ahmak’ sözü üzerinden yürütülen dava hukuki değil siyasidir. Yasaya, hukuka ve kamu vicdanına karşı verilen kararı tanımıyor kabul etmiyoruz.

 

İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu: Halk egemenliği ilkesi, bizzat iktidar tarafından rafa kaldırılmıştır. Bugün sadece Ekrem İmamoğlu’na oy verenlerin veya İstanbulluların değil; tüm vatandaşlarımızın hakkı ve hukuku çiğnenmiştir. Hukuk tanımaz bu düzeni değiştirecek, milli iradeyi yeniden hâkim kılacağız!

 

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter: Tek adam rejimi ve onun kararları bizi yıldıramaz. Halkın iradesi asla yargılanamaz. Ekrem Başkanın her zaman yanındayız…

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL