Siyaset

Hakan Tartan, Gelecek Partisi’ne katıldı!

Bir dönem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yapan ve 2009-2014 arasında Konak Belediye Başkanlığı görevini yürüten Dr. Hakan Tartan’ın Gelecek Partisi’ne katıldı. Demokratik Sol Parti’den milletvekili seçilmesinin ardından bir süreliğine..

Hakan Tartan, Gelecek Partisi’ne katıldı!
Bir dönem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yapan ve 2009-2014 arasında Konak Belediye Başkanlığı görevini yürüten Dr. Hakan Tartan’ın Gelecek Partisi’ne katıldı.

Demokratik Sol Parti’den milletvekili seçilmesinin ardından bir süreliğine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini yürüten, 2009 yılındaki yerel seçimlerinden CHP’den Konak Belediye Başkanı seçilen Dr. Hakan Tartan, belediye başkanlığından ayrılmasın ardından siyasete ara verme kararı almıştı.

Ara sonrası kritik bir karar imza atan Tartan, siyasete geri dönmeye karar vererek yeni dönem siyasi kariyerine Gelecek Partisi’nde devam etme kararı aldı. Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı bölge koordinatörleri toplantısında Davutoğlu’nun hemen solundaki koltukta oturan Tartan’a rozetini Davutoğlu takarken, Gelecek Partisi Lideri duyduğu mutluluğu da dile getirdi.

SEFERBERLİK ÇAĞRIMIZA KATILDI
Bölge koordinatörleri toplantısında açıklamalarda bulunan Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu, partisine katılan eski bakan ve Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan hakkında açıklamalarda bulunurken, “Bugün bu seferberliğe bizimle katılma kararı almış çok değerli bir kültür insanı, bir siyasetçi ile birlikteyiz. Sayın Hakan Tartan. Hakan Bey bizim çocukluğumuzda arkasında yarın diyerek heyecanla takip ettiğimiz radyo programının yapımcısı Fikret Bey’in evladı. Annesi  devlet sanatçısı.

Tam bir kültür ortamında doğmuş. Çok zarif, nezih bizim kültürümüzün o güzel özelliklerini barındıran ortamda doğmuş, kültür sanat ve basın alanında, 10 kitap 4’ü şiir kitabı, devlet tiyatrolarında oynanan 2 oyun…

O kültür ve sanat çalışmalarından sonra siyasete girmiş, milletvekilliği ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevlerinin tam bir siyasi nezaket içinde yapmış, herkesin takdirini kazanmış çok değerli bir siyasetçimiz.

Bugün partimize çınar yaptığı altında milletimiz buluşturmak adına seferberlik çağrımıza evet dedi ve aramıza katılı. Kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TÜRK SİYASETİ AÇISINDAN GÜZEL BİR ÖRNEK
Zor zamanların önemli olduğunu belirten Davutoğlu, Hakan Tartan’ın kendisi için önemine vurgu yaparken, “Zor dönemler, aynı zamanda sınama dönemleridir. Zor dönemlerin dezavantajları varsa bir de güzel yanı vardır.

Zor dönemlerde insanların gerçek dualarını fark edersiniz. Allah’ın bana lütfettiği hayatımda bir şey söylesem belki  şaşıracaksınız. Benim makamları bırakmam… Neden biliyor musunuz? Çünkü makamlardayken herkes size dosttur.

Ancak makamları terk ettikten sonra yalın bir mücadeleye karar verip var olan iktidar yapılanmalarına karşı sesinizi yükselttiğinizde gerçek dostlarınız belli olur. Önce yoldaş, sonra yol diye yola çıkmıştık.

İşte Gelecek Partisi böyle çileli yola hazır olanların kurduğu partidir.

Mevki ve makamlara koşanların partisi değil. Bugün aslında çok farklı siyasi kulvarlarda görev yapma imkanına sahip olmakla birlikte çetin ve çileli bir seferberliğe bizimle omuz omuza vermek in katılmış olan Hakan Bey, bizim için sadece Gelecek Partisi açısından değil, Türk siyasi açısından da güzel bir örnek teşkil etmiştir.

Önümüzdeki dönemde en yakın çalışma arkadaşlarımdan biri olarak hem kültür sanat politikalarımızda hem çalışma ve sosyal güvelik alanında hem de Konak İlçe Belediye Başkanlığı ve yerel yönetim tecrübesinden dolayı bu alanlarda yani bir çok alanda çok boyutlu katkı sağlayacak bize” ifadelerini kullandı.

TARTAN: MAKAM VE KOLTUKLARI BİR KENARA BIRAKARAK…
Rozet takımı sonrası açıklamada bulunan Dr. Hakan Tartan ise, “Sayın başbakanımı ifade etti: Türkiye zor bir süreçten geliyor. Bu zorlu süreçte hepimizin yapacağı şeyler var. Bu bir seferberlik.

Bu seferberlikte Türkiye adına, gençlerimiz ve ülkemizin aydınlığı adına yapacağımız çok şey var. Ben başbakanımızın devlet adamı ve donanımlı kimliği ile bu Türkiye’nin geleceğinde çok önemli görevi olacağına inanıyorum ve bu inançla buradayım.

Koltuk makam ve başka şeyleri bir kenara bırakarak sadece Türkiye adına aydınlık bir geleceği için bir mücadelenin içinde olmaya karar verdim. Bu mücadelede gelecekte Türkiye’ye çok şey katacak başbakanımızın yanında olmak istedim.

Hak hukuk adalet temel felsefemiz. Mutlu ve aydınlık bir Türkiye ülkümüz. Belli dönemlerde Türkiye için estirilen karanlık bulutları dağıtarak başaracağımıza inaıyorum. Bir nefer olarak bu mücadelede yanınızda olmaya çalışacağım” dedi.

Kaynak: egedesonsöz

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL