İzmir

Ege için kuvvetli yağış İçin Valilik uyarısı

Salı gününden itibaren Ege Bölgesi ve İzmir’de sağanak yağışlı bir havanın hakim olacağı öngörülüyor. İzmir Valiliği’nin internet sitesinde yapılan açıklamada yağışların 30 saat aralıksız süreceğinin altı çizilirken, dikkatli olunması gerektiği..

Ege için kuvvetli yağış İçin Valilik uyarısı

Salı gününden itibaren Ege Bölgesi ve İzmir’de sağanak yağışlı bir havanın hakim olacağı öngörülüyor. İzmir Valiliği’nin internet sitesinde yapılan açıklamada yağışların 30 saat aralıksız süreceğinin altı çizilirken, dikkatli olunması gerektiği çağrısında bulunuldu.

Bir süredir puslu ve karanlık bir havanın etkisi altında olan İzmir’de; bu hafta kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Salı günü itibariyle Ege ve Marmara Bölgesi üzerinden giriş yapacak olan yağışların bu bölgelerde etkili olacağı tahmin ediliyor. Haftanın ilerleyen günlerinde ise bu yağışın daha çok Ege ve Akdeniz kıyılarında kuvvetli bir biçimde kendisini göstermesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre ise; sıcaklıklarda 2 – 3 derecelik bir düşüş yaşanacak.

İşte 5 günlük hava raporu:

İzmir Valiliği’nin internet sitesinde yapılan açıklamada yağışların 30 saat aralıksız süreceğinin altı çizilirken, “Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren Kıyı Ege’de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, İzmir İl genelinde öğle saatlerinden sonra  kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Başlama: 23.11.2021 06:00, Bitiş Zamanı: 24.11.2021 12:00” ifadelerini kullandı.

kaynak : EGEDESONSÖZ 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL