Yerel Siyaset

Dervişoğlun’dan Soyer’e çağrı: Bu afişi kaldırın!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 9 Eylül İzmir Kurtuluşu’nun 100. yılı için hazırlanan afişe tepki gösteren İYİ Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, kaldırılması için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e çağrıda..

Dervişoğlun’dan Soyer’e çağrı: Bu afişi kaldırın!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 9 Eylül İzmir Kurtuluşu’nun 100. yılı için hazırlanan afişe tepki gösteren İYİ Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, kaldırılması için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e çağrıda bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 9 Eylül İzmir Kurtuluşu’nun 100. yılı için hazırlanan afişe MHP ve AK Parti’nin ardından bir tepki de İYİ Parti’den geldi.

İYİ Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, sosyal medya hesabından İzmir’de asılan ‘Barışın ikinci yüzyılı’ yazılı afişleri paylaşarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e seslendi.

9 Eylül’ün İzmir ve Türkiye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun olduğunu vurgulayan Dervişoğlu, Soyer’i afişleri kaldırmaya davet ederek şu ifadeleri kullandı:

“15 Mayıs 1919’un ne olduğunu anlamak istemeyen akıl, 9 Eylül 1922’nin muhtevasını kavrayamaz. “9 Eylül” İzmir ve Türkiye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun “ZAFER” günüdür. Sn. Tunç Soyer’i bu afişleri kaldırmaya ve 9 Eylül’ün 100. yılına yakışır kutlamalar yapmaya davet ediyorum.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL