Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan seçim kararı açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de seçim kararını imzaladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasının ardından “Karar verilmiştir” dedi. Erdoğan daha sonra yaptığı açıklamada seçim tarihinin öne alınmasının gerekçesini de sıraladı. Resmi Gazete’nin mükerrer..

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan seçim kararı açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de seçim kararını imzaladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasının ardından “Karar verilmiştir” dedi. Erdoğan daha sonra yaptığı açıklamada seçim tarihinin öne alınmasının gerekçesini de sıraladı. Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında seçim kararı yayınlandı.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmer Yener konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Yüksek Seçim Kurulumuz yapmış olduğu toplantıda 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinin yapılma tarihi olarak belirlemiştir.

Anayasa uyarınca Cumhurbaşkanlığı seçimin ikinci tura kalması halinde de seçim tarihi olarak 28 Mayıs 2023 tarihi belirlenmiştir.14 Mayıs’ta yapılacak olan milletvekilliği seçiminde, kamu görevlilerinin istifasına yönelik süreç bugün başlanmış olup 16 Mart Perşembe günü saat 17.00’da sona erecektir” ifadelerini kullandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim kararını açıkladı. Buna göre Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimleri 14 Mayıs’ta yapılacak. Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında seçim kararı yayınlanırken, YSK da seçim takvimini açıklayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim kararını kameraların önünde imzaladı. Erdoğan, sözlü olarak da “Karar verilmiştir” dedi.

 

RESMİ GAZETE’NİN MÜKERRER SAYISINDA

Seçimlerin yenilenmesine dair Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’nin bugünkü mükerrer sayısında yayınlandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL