Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özgürlükçü anayasa yapmak istiyoruz

Son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay Başkanlığı 155. Kuruluş Yıl dönümü Töreni’nde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’yi milli irade eliyle hazırlanmış sivil ve özgürlükçü anayasaya kavuşturmak istiyoruz…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özgürlükçü anayasa yapmak istiyoruz

Son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay Başkanlığı 155. Kuruluş Yıl dönümü Töreni’nde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’yi milli irade eliyle hazırlanmış sivil ve özgürlükçü anayasaya kavuşturmak istiyoruz. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun en önemli hedefi bu olacaktır. Seçimlerden sonra bu konuyu gündeme taşıyacağız.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması şu şekilde

Danıştay’a emeği geçenleri yad ediyorum. Teşkilatımız kurulduğundan bugüne sürekli gelişerek hizmet vermeyi sürdürmüştür.

Yargı ile yürütme arasındaki ilişkiler dünyanın her yerinde tartışmalara konu almaktadır. Ülkemizde bu tartışmalar kurumları yıpratıcı olmuştur. Milletimiz kendi adına karar veren yargı kurumlarına giderek daha fazla güvenmekte. Türkiye’yi milli irade eliyle hazırlanmış sivil ve özgürlükçü anayasaya kavuşturmak istiyoruz. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun en önemli hedefi bu olacaktır. Seçimlerden sonra bu konuyu gündeme taşıyacağız.

Demokrasi tarihimizin en yüz kızartıcı dönemi 28 Şubat’tı. Ülkemizi bu utancı yaşatanları unutmayacağız.

Türkiye’ye o kadar çok vakit kaybettirdiler ki kaybedecek tek bir anımız günümüz yoktur.

Milletimizin desteğini hep yanımızda tutmayı başardık. 15 Temmuz gecesi televizyona bağlandığımda demişim ki, Biz milletin gücünün üstünde güç tanımıyoruz.

Son 21 yılda ülkede be yapılmışsa gerisinde asırlık demokrasi ve kalkınma eksiliğimizi telafi etme çabası var.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL