Yerel Siyaset

CHP’den Seçim Kurulu’na itiraz… O pankartı kaldırın!

CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğulları’ndan İzmir Ülkü Ocakları binasına asılan ve CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan pankartın kaldırılması için ilçe seçim kuruluna..

CHP’den Seçim Kurulu’na itiraz… O pankartı kaldırın!

CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğulları’ndan İzmir Ülkü Ocakları binasına asılan ve CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan pankartın kaldırılması için ilçe seçim kuruluna başvuruda bulundu.
EGEDESONSÖZ- İzmir Ülkü Ocakları binasına asılan pankartın kaldırılması için CHP Konak İlçe Başkanlığı harekete geçti.

İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, ilçe seçim kuruluna pankartın kaldırılması için yaptığı başvuruda “Konak-Gazi Bulvarı’nda bulunan Ülkü Ocakları binasına Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu teyfiz edecek şekilde büyük bir pankartın kanunsuz ve seçim hukukuna aykırı bir şekilde asıldığı tespit edilmiş olup bu durumun önlenmesi ile pankartın kaldırılmasının gereğini arz ederim” ifadelerini kullandı.

Gözler ise İlçe Seçim Kurulu’nun alacağı kararda…

BÖYLE BİR SEÇİM PROPAGANDASI GÖRMEDİM
CHP İzmir İl Hukuk Komisyonu Üyesi ve aynı zamanda seçim kurulu üyesi olan Av. Mahmut Esat Arslan yaptığı açıklamada “Siyasi ve politik ahlaka sığan bir şey değildir. Yasalara da aykırıdır. Böyle bir seçim propagandası görmedim. Montaj dahil her şeyi yaptılar. Bir avukat ve partili olarak çok seçim geçirdim. 1977 yılından beri sayısını bilmiyorum ama böyle bir kampanya hiç yaşanmadı. Partimizin propaganda çalışmalarında biz hiç böyle bir şey yapmadık. İzmir halkı böyle şeylere kanmaz” dedi.

İzmir Ülkü Ocakları üyeleri “Bazıları iki yüzlüdür” başlığı ile açtığı pankartta Kılıçdaroğlu’nun yüzü ikiye bölünerek birinci tur ve ikinci tur biçiminde ayrım yapılmış ve yüz siluetinin bir bölümüne zafer işareti konulmuştu. İkinci bölüme ise bozkurt işareti ve sarkık bıyık konmuştu.

kaynak :egedesonsöz

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL