Siyaset

CHP’de aday açıklama neden ertelendi?

CHP’de geçtiğimiz günlerde 150 aday isminin daha açıklanması bekleniyordu ancak bir erteleme yaşandı. Bunun ardından gözler o isimler için önümüzdeki haftaya çevrildi. Peki kulislerde ne konuşuluyor? CHP’de aday belirleme süreci..

CHP’de aday açıklama neden ertelendi?

CHP’de geçtiğimiz günlerde 150 aday isminin daha açıklanması bekleniyordu ancak bir erteleme yaşandı. Bunun ardından gözler o isimler için önümüzdeki haftaya çevrildi. Peki kulislerde ne konuşuluyor?

CHP’de aday belirleme süreci sürüyor. Önümüzdeki hafta açıklamaların kaldığı yerden devam etmesi bekleniyor. Bu zamana kadar 353 aday açıklandı.

DİĞER ADAYLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Açıklanması beklenen bazı kentlerdeki adaylar üzerinde uzlaşma olmadığı iddiaları var. Uzlaşılmayan kentlerin başında CHP’nin kalesi denilen kentlerin olması dikkat çekiyor.

O iddia bu hafta açıklanması beklenen ancak ertelenen 150 adayın duyurulması sürecinde de gündeme geldi.

Ertelemenin gerekçesi ise yerel seçim gündeminin yerine Can Atalay kararı olarak gösterildi. Açıklanması beklenenlerin başında ise Adana, Tekirdağ, Antalya gibi büyük şehirler vardı.

Antalya için yapılan anketlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile ilgili soru işaretlerinin devam ettiği yönünde, itirazların geldiği, diğer yandan Antalya İl Başkanlığı ve il örgütünün Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın adaylığı için ısrarcı olduğu da vurgulanıyor.

Parti Meclisi öncesinde MYK üyelerinin yaptığı değerlendirmelerde Aydın’da Özlem Çerçioğlu, Adana’da Zeydan Karalar’la devam edilme kararında uzlaşılırken, Tekirdağ’da da eski Milletvekili Candan Yüceer’in isminin Parti Meclisi’nin onayına sunulmak üzere hazırlık yapıldığı ifade ediliyor.

İZMİR ADAYI

Genel Başkan Özgür Özel daha önce yaptığı açıklamada “Mevcut başkan aday olacaksa ilan edeceğiz” vurgusu yaptı.

Bir heyet İzmir’e giderek aday belirlemek için çalışma yaptı. Rapor Genel Merkez’e sunuldu. Ancak İzmir’e tekrar bir heyetin gitmesinin gündemde olduğu da belirtiliyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL