Siyaset

CHP İzmir’den rozet şov!

CHP İzmir İl Başkanlığı önceden farklı siyasi parti üyesi olan 500 kişiye Tarihi Havagazı Fabrikası’nda rozet takma töreni gerçekleştirdi. Törende konuşma yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, farklı partilerden..

CHP İzmir’den rozet şov!
CHP İzmir İl Başkanlığı önceden farklı siyasi parti üyesi olan 500 kişiye Tarihi Havagazı Fabrikası’nda rozet takma töreni gerçekleştirdi. Törende konuşma yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, farklı partilerden gelen üyelerin parti için bir zenginlik olduğunu söyledi. Kürsüye çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, “Biz en bereketli topraklarda yokluk içinde sefalet içinde işsizlik içinde kıvranıp duruyoruz. Bu bir kader mi? Asla bu bir kader değil. Bu yanlış politikaların bizi getirdiği noktadır. Bunun başka türlüsü mümkün” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı Tarihi Havagazı Fabrikası’nda rozet töreni gerçekleşti. Üye katılım törenleri kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, önceden farklı siyasi parti üyesi olan 500 kişiye CHP rozeti takıldı. Törene CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP YDK Üyesi Ebru OKAY, CHP PM Üyesi Rıfat NALBANTOĞLU, CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko, Tacettin BAYIR ve parti üyeleri katıldı.

Törende kürsüye çıkan Yücel, ülkede yaşanan ekonomik krize değinerek, “Bugün mücadelemizde saflarımıza katılan değerli yol arkadaşlarım hoşgeldiniz. Ülkemizi ekonomik kriz, işsizlik gibi sorunlarla boğuşuyor. Türkiye’de 20 yıldır tek parti var. İstedikleri kişileri istedikleri yerlere atıyorlar. Ülkenin sorunlarının çözülmesi konusunda her türlü yetkiye sahiptir ama ülkemiz daha önce yaşanmadığı kadar ekonomik kriz içerisinde. Gençlerimiz işsiz ve insanlarımız geleceğe kaygıyla bakıyor” dedi.

‘BUNLAR BİZİM ZENGİNLİĞİMİZ’
Partiye geçen yeni üyelerin farklı siyasi partilerden geldiğini ancak bunun bir zenginlik olduğunu belirten Yücel, “Geçmişte farklı partilere oy ve gönül vermiş olabilirsiniz. Bunlar bizim zenginliğimiz. Bizim önceliğimiz Atatürk. Başta devletin ülkesi ve milleti ile birlikte bölünmez bütünlüğü ve al bayrağımız. Bunlar bizim kırmızı çizgimiz. Bunların dışındaki her şey bizim zenginliğimiz. İzmir hoşgörünün barışın ve demokrasinin başkenti. Genel başkanımız bize katılın dedi. Bizim kırmızı çizgilerimiz belli. Tek derdimiz huzuru ve barışı getirmek” ifadelerini kullandı.

‘BİZ KADINA HAK ETTİĞİ DEĞERİ VERECEĞİZ’
Yeni gelen üyelerin çoğunluğunun kadın olduğunu belirten Yücel, kadınların toplumda dezavantajlı bir noktada olduğunu belirterek bu durumu iktidar oldukları dönemde değiştireceklerinin sözünü verdi. Yücel sözlerini şöyle tamamladı:

Bugün katılan birçok üyelerimiz kadın. Türkiye’de kadın olmak zor. İkinci sınıf insan olarak görüldüğü bir ülkede, kadın şiddetine karşı imzalanan İstanbul Sözleşmesi bir gece ansızın yürürlükten kaldırıldı. Bundan neden rahatsız oldular? Bunu sorgulamak lazım. Biz kadına hak ettiği değeri vereceğiz sözünü kabul etmiyorum, kadına ayrıca birinin değer vermesi gerekmiyor. Kadın erkeğin eşit olduğu koşulları hep birlikte sağlayacağız. Tunç Soyer aramızda, kadınlara yönelik bu dezavantajlı durumu ortadan kaldırması, çocuklarını masal evlerine ve kreşlere bırakıp işe gidebileceği çok güzel ve örnek projeleri var belediyelerimizi. Mücadelemiz sizlerle daha güçlü. Yolumuz açık olsun. Aydınlık, demokratik ve cumhuriyet değerleriyle yönetilecek olan Türkiye için mücadelemize katkı koyduğunuz için teşekkür ediyorum.

SOYER: EN BEREKETLİ TOPRAKLARDA OLAN BU YOKLUK KADER DEĞİL!
Yücel’den sonra kürsüye çıkan Soyer, Türkiye topraklarının en bereketli topraklar olduğunu ancak buna rağmen ülkenin içinde bulunduğu durumun yanlış politikalar sebebiyle olduğunu belirterek, “Bugün bizim için bayram. Sabah kalktım buraya gelirken şahane bir bahar havası vardı. Şu an İskandinav ülkelerinde kara kış var. Arabistan çölleri 50 derecede kavruluyor. Biz en bereketli topraklarda yokluk içinde sefalet içinde işsizlik içinde kıvranıp duruyoruz. Bu bir kader mi? Asla bu bir kader değil. Bu yanlış politikaların bizi getirdiği noktadır. Bunun başka türlüsü mümkün. Bu güzelim topraklarda el ele güler yüzle sağlık içinde çocuklarımızın geleceğinden kaygı duymadan gerçekten barış içinde yaşayabiliriz. Bunun için demokrasiye ihtiyacımız var, adil paylaşıma ihtiyacımız var. Bunun için bayram dedim” ifadelerini kullandı.

‘BAŞKA BİR HAYATIN MÜMKÜN OLDUĞUNU BİLEREK SİYASET YAPIYORUZ’
Başka bir hayat şiarıyla siyaset yaptıklarını belirten Soyer, bu şiara destek olarak gelip üye olanlara teşekkürlerini sunarak sözlerini şöyle sonlandırdı:

Başka bir hayatın mümkün olduğunu bilerek siyaset yapıyoruz. Bir gün bu anlaşılsın istiyoruz. Çoğunluğu kadın olan sizler bunu anlamış ve kavramış bize katılmaya karar vermişsiniz. İyi ki varsınız. Katılımınız bize çok büyü güç veriyor. Her biriniz ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu güzelim topraklarda kimsenin yatağa aç girmediği sağlıkla ve el ele bir memleketi hep beraber kuracağız. Sıkın dişinizi az kaldı. Hepinize çok teşekkür ediyorum.

Son olarak kürsüye çıkan Demokrasi Barış ve Emek Platformu Gizem Açı şunları söyledi:

Biz kadınlar olarak emeğimizle ve mücadelemizle birlikte aydınlık bit gelecek düzenlemek istiyoruz. İstanbul sözleşmesi kaldırılarak taciz ve şiddetin önü açılmıştır. İnanıyoruz ki geleceğimizde bunları CHP iktidarı ile değiştireceğiz. Soyer kooperatif ve kurs merkezleri açarak İzmir’e güç veriyor. CHP iktidarı döneminde aydınlık günler bizimle olacak. Kadınlar yaşamın her alanında var ama sorunlarıyla var. Kadın haklarıyla tanınır. Hakları hiçe sayılan kadın toplumsal yozlaşmayı getirir. Üreten ve yöneten kadınlar olarak mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu şiarla 500 kadınımızla katılıyor olmaktan gurur duyuyoruz.

Konuşmaların ardından yeni katılan üyelere rozetleri takdim edildi.

kaynak:Ozan EKİZ /  EGEDESONSÖZ

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL