Siyaset Yerel Siyaset

CHP İzmir’de o isim partiden ihraç edildi!

EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’ın geçtiğimiz aylarda İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığına Sosyolog Şevket Meriç’i ataması İzmir’de tartışmalara neden olmuştu. AK Parti ve Milliyetçi Hareket..

CHP İzmir’de o isim partiden ihraç edildi!

EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’ın geçtiğimiz aylarda İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığına Sosyolog Şevket Meriç’i ataması İzmir’de tartışmalara neden olmuştu.

AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi atamayı ‘liyakat’ yönünden eleştirirken, İzmir Ziraat Mühendisleri Odası da atama kararını sert bir dille eleştirmişti. Atama kararına muhalefet ve odalar dışında bir tepki de Cumhuriyet Halk Partisi’nden gelmişti.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Tarım Komisyonu Başkanı Hatice Zeybek Uslu, bir basın kuruluşuna yaptığı açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’na sosyolog Şevket Meriç’i atamasıyla ilgili, “Sanki belediyede hiç ziraat mühendisi yokmuş gibi Neptün Soyer’in filecisini Tarım Daire Başkanı yaptı. İzmir salak değil. Biz de salak değiliz. Kusura bakmasın ama burası Seferihisar değil” ifadelerini kullanmıştı.

PARTİDEN İHRAÇ EDİLDİ
Uslu’nun ifadeleri sonrası CHP İzmir’de derin bir çatlak yaşanırken, Deniz Yücel’in başkanlığında toplanan İl Yönetimi Uslu’yu disipline sevk etmişti.  14 Nisan’da toplanan CHP İzmir İl Disiplin Kurulu, Uslu’nun partiden ihracına karar verdi.

İHRAÇ SONRASI FLAŞ AÇIKLAMA: İFADEYE DAVET EDİLMEDİM

Partiden ihraç edilmesinin ardından açıklama yapan Ziraat Yüksek Mühendisi Hatice Zeybek Uslu, ihraç edilme nedenleri içerisinde bulunan ‘savunmaya gelmedi’ söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Uslu, “İzmir CHP İl Disiplin Kurulu tarafından 14-04-2021 tarihinde hakkımda alınan bu karar ile ihraç edildim. Bu kararda ki suç nedenim ile ihraç kararım birbirinden farklıdır.

Tedbirli ihracıma sebep olarak;  Savunmaya katılmadığım belirtilmiştir. Tarafıma ulaşan bir tebligat olmadığı için savunmamı yapmaya gidemedim. Bu savunma tarihim bana telefon ve mail ile de bildirilmedi. 

CHP İzmir İl Tarım Komisyonu Başkanı olmadığımı ve bu makamda imişim gibi davrandığım belirtilmiş. İzmir Tarımında kendi konularında uzman 20 kişilik bir grubu oluşturduk. 20 kişilik bir grubu da gerektiğinde danışman olarak belirledik. 20 kişilik grubun oy birliği ile tarım komisyonu başkanı olarak seçildim. Yine içimizden bir arkadaşımızı il komisyonu başkan yardımcısı, bir arkadaşımızı da sekretarya olarak belirledik ve il tarım komisyonu yürütme kurulunu oluşturduk.

İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ‘ in daveti üzerine tarımdan sorumlu İl başkanı yardımcısı ile birlikte İl’ de toplandık. İl başkanının izni ile 15-Ekim – 2020 tarihinden itibaren İl bünyesinde, ilçe örgütlerinde toplantılar yaptık.

Alınan kararları raporladık. Tarımdan sorumlu İl başkan yardımcısı aracılığı ile İl Yönetimine ve Büyükşehir ‘deki ilgili birimlere bu kararları ilettik. Bu görevlendirme ile İzmir genelinde İl Tarım Komisyonu yürütme kurulu olarak 19 ilçede, 17 ilçe başkanını / 10 Belediye Başkanını /18 Ziraat Odasını /1 Ticaret Odasını / 5 Kooperatifi olmak üzere 51 toplantı /ziyaret gerçekleştirdik.

İlçe örgütlenmesi bünyesinde de ayrıca tarım komisyonu alt grupları oluşturarak, öbek çalışmasının kırsaldaki alt yapısını kurduk.  Tüm bunların yok sayılıp, il başkanı tarafından il disiplin kuruluna verilen yanlı/yanlış bilgiler ile hakkımda ihraç kararı çıkarılmıştır. İhracıma tedbir de koyup, 2 yıl siyasi çalışma yapamamam için de katkı koymuşlardır. YDK ‘ya tüm belgeler ile başvurumu yaptım.

Hakkımda alınan bu yanlış kararın YDK’ dan döneceğine inanıyorum” ifadelerine yer verildi.

DİSİPLİN DOSYASINDA DİKKAT ÇEKEN ‘MAKAM SUÇU’ DETAYI
İl Disiplin Kurulu toplantısında verilen kararda ayrıca çarpıcı bir iddia yer aldı. CHP İl Tarım Komisyonu Başkanı olduğu belirtilen Hatice Zeybek Uslu’nun aslında başkanlık görevinde olmadığı ancak başkanlık sıfatını kullanarak suç işlediğine yer verildi. Metinde şu ifadelere yer verildi;

 “Adı geçenin 25.01.2021 tarihli Yeni Asır gazetesinde yer alan “Fileci Şevket itirazı” başlıklı haberde “Başkanlığını yaptığım CHP İzmir il tarım komisyonunda tanımın her alanında uzman kırktan fazla kişi var.

Başkan SOYER bir kere bile bizi çağırıp dinlemedi. Belediyenin sanki hiç ziraat mühendisi yokmuş gibi Neptün SOYER’in filecisi tarımın başına getirildi.” ifadeleri ile eleştiri sınırını aştığı, gerek Tunç Soyer. gerek Neptün Soyer gerek Tarım Daire Başkanı Şevket Meriç’i küçük düşürücü ifadeler kullandığı ve Aslında II Tarım Komisyonu Başkanı olmadığı halde kendisini bu makamdaymış gibi tanıttığı gerekçeleri ile suç işlemiş olduğu kanaatine varılmıştır.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL