Siyaset

CHP büyükşehirlerde kimi aday gösterecek?

CHP, hem kurultaya hem de yerel seçimlere dönük hazırlıklarını sürdürüyor. CHP’li 11 büyükşehir belediyesinde mevcut başkanlarla yola devam edilip, edilmeyeceği sorusu şimdiye kadar yanıt bulmuş değil. Ancak kulislerde, İstanbul, Ankara,..

CHP büyükşehirlerde kimi aday gösterecek?

CHP, hem kurultaya hem de yerel seçimlere dönük hazırlıklarını sürdürüyor. CHP’li 11 büyükşehir belediyesinde mevcut başkanlarla yola devam edilip, edilmeyeceği sorusu şimdiye kadar yanıt bulmuş değil. Ancak kulislerde, İstanbul, Ankara, Adana ve Mersin’de mevcut isimlerin aday gösterileceği konuşuluyor.

Kasım ayında gerçekleştireceği kurultaya hazırlanan CHP’de, yerel seçim kulisleri de oldukça hareketli. İstanbul, Ankara, Adana ve Mersin büyükşehir belediyelerinde mevcut başkanların yeniden aday olması gündemde.

Cumhuriyet Gazetesi’nin haberine göre, CHP’de 2024 Mart’ındaki yerel seçimler için hummalı bir çalışma yürütülüyor. Mevcut 11 CHP’li büyükşehir belediyesinde yeni dönemde kimlerin aday olacağı merak edilirken, kulislere yansıyan bilgilere göre 4 kentte aday neredeyse netleşti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yeniden aday olmalarına kesin gözüyle bakılıyor.

CHP’nin bazı illerde mevcut belediye başkanlarından farklı isimlerle yarışa girmesi de bekleniyor. Değişmesi beklenen isimler arasında Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak bulunuyor. Antalya’da ise mevcut Başkan Muhittin Böcek ile Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın isimleri öne çıkıyor.

Öte yandan, muhalefet bloğunun toplamda cumhur ittifakından fazla oy almasına rağmen, Cumhur İttifakı’nın kazandığı Denizli, Balıkesir, Bursa gibi iller için ise özel çalışma yürütülmesi öngörülüyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL