Bayraklı

CHP Bayraklı Kongresinin Kazananı Belli Oldu

Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı İlçe Kongresi’nde seçim sonucu netleşti. İki adaylı seçimde mavi liste ile yarışan mevcut ilçe başkanı Didem Gültekin 289 oy alarak kazandı. Mutlu Odabaş ise 97 oy..

CHP Bayraklı Kongresinin Kazananı Belli Oldu
Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı İlçe Kongresi’nde seçim sonucu netleşti. İki adaylı seçimde mavi liste ile yarışan mevcut ilçe başkanı Didem Gültekin 289 oy alarak kazandı. Mutlu Odabaş ise 97 oy aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de tamamlanan mahalle delege seçimleri sonrası gözler ilçe kongrelerine çevrilmişti.

‘Değişim’ sloganları ile gerçekleştirilen kurultay sürecinde kritik bir role sahip olan delege seçimlerinde İzmir’in birçok noktasında tartışmalar yaşanırken,  Bayraklı’da da bugün ilçe başkanlığı için sandıklar kuruldu.

Mevcut İlçe Başkanı Didem Gültekin ile Mutlu Odabaş’ın yarıştığı seçimleri mavi liste ile yarışan  Didem Gültekin 289 oy alarak kazandı. Mutlu Odabaş ise 97 oy aldı.

GÜLTEKİN: BİRLİKTE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Seçim sonrası açıklamalarda bulunan Didem Gültekin, “Hepinize bu şansı verdiğiniz için teşekkür ederim. Bu 1 yıllık süreçte Mutlu abim ile omuz omuz çalıştıysak bundan sonra da omuz omuza çalışacağımızdan kimsenin tereddüdü olmasın” dedi.

ODABAŞ: NE ZAMAN İHTİYAÇ OLURSA YANLARINDAYIZ
Birlik mesajı veren Mutlu Odabaş ise, “Kaybeden de kazanan da biziz. Örgütümüzün emrindeyiz. Ne zaman ihtiyaç olursa biz yanlarındayız. Kendilerine başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.

SANDAL: ELEŞTİRENLER ŞİMDİ BURADA YOK
Son olarak delegelere seslenen Başkan Serdar Sandal, “Bende bu süreci bir iki problem dışında olgunlukla bitmesinden dolayı herkese teşekkür ediyorum. Burada kendi belediye başkanına ilçe başkanına laf söyleyenler şu an yok. Biz Mutlu kardeşim ile yine buradayız, bundan sonra da birlikte olacağız. Çünkü Mutlu CHP’nin evladı” diye konuştu.

 

EN YÜKSEK OYU BAŞKAN SANDAL ALDI
Kongrenin en dikkat çeken sonucu ise Bayraklı Belediyesi Başkanı Serdar Sandal’ın aldığı oy oranı oldu. Her iki listede de il delegeleri arasında gösterilen Başkan Serdar Sandal, geçerli oyların 376’sını alarak rekora imza attı.

 

‘KENDİMİ ÖRGÜTÜME EMANET EDİYORUM’
Örgütün büyük desteğini alan Başkan Serdar Sandal, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlik ve beraberlik içinde iktidar yürüyüşümüzü sürdüreceğiz. Kazanan kaybeden yok. El ele vererek partimizi en üst seviyeye birlikte getireceğiz. Gösterilen teveccüh için teşekkür ederim. Kendimi örgütüme emanet ediyorum” dedi.

NELER YAŞANDI?
Gerçekleştirilen kongreye ev sahibi Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın yanı sıra İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP YDK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, CHP İzmir eski Milletvekili Musa Çam,  CHP İzmir İl Yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

Kongrede Divan Başkanı Milletvekili Ali Öztunç oldu.

BELEDİYE EKİBİNİN ADAYI GÜLTEKİN
Dönemin CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Suşmuş’un istifası sonrası gerçekleştirilen kongrede Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın desteği ile ilçe başkanlığına seçilen Didem Gültekin’in bugün yapılacak kongrede de aday. Gültekin’i yeni kongre sürecinde de belediye ekibinin destekleyeceği öne sürüldü.

MUHALİF CEPHE MUTLU ODABAŞ’TA BİRLEŞTİ
Kulislerde ayrıca  CHP Bayraklı İlçe Yöneticisi Serkan Arda, CHP Bayraklı İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Küçük, Bülent Ermeş ve Mutlu Odabaş’ın isminin geçtiği ilçede, muhalifler ‘kazanacak aday’ kapsamında ortak aday olarak Mutlu Odabaş’ı destekleme kararı aldı.

İlçede ayrıca Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın delegeler ile bire bir görüşerek Odabaş için imza vermemeleri konusunda uyardığı da ilçe kulislerinde yer aldı.

CHP Bayraklı eski ilçe yöneticilerinden olan Kemal Kaygül ise dün akşam saatlerinde flaş bir karar alarak Odabaş’a desteğini çekti. Kulislerde Kaygül’ün kararının ‘kurultay delegeliğine yazılma’ şartı ile aldığı iddia edildi.

 

KONGRE ÖNCESİ ‘SAHTE LİSTE’ İDDİASI!
Gerçekleştirilecek kongre öncesi ise ‘liste’ krizi yaşandı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan İlçe Başkanı Didem Gültekin, kendi adlarını kullanarak paylaşılan listenin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Gültekin,  paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

“Değerli yol arkadaşlarım, az önce başka kişilerce servis edilen bana ait olduğu iddia edilen liste doğru değil ve bir algı için servis edilmiştir. Yarın yapılacak olan kongremizde, daha önce olağanüstü kongre sürecinde de olduğu gibi mahallelerimizden gelen öneriler ne ise o doğrultuda olacak olan listemiz yarın divana sunulacaktır. Böyle şeylere gerek olmadığını, örgütümüzün bu algılara aldırış etmeyeceğinden zerre şüphem olmadığını belirtmek isterim. Hepinize saygılar sunuyorum”

 

ÖZTUNÇ: ÇOK İSTEDİK AMA OLMADI
Divan Başkanı seçilen PM Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, “Seçimleri hep beraber yaşadık. Yaşadığımız 14 ve 28 Mayıs sürecinde hepimiz elimizden geleni yapmaya çalıştık. Gecemizi gündüzümüze bıraktık. Seçimi kazanmak için her türlü mücadeleyi verdik. Türkiye’nin dört bir yanında büyük bir mücadele verdik. Seçimleri kazanmaktı amacımız ama olmadı. Bunu sorumlusu, sorumluları kimdir, neden böyle oldu, niye kaybedildi… Bunlar tartışılır, konuşulması gerekir. MYK’da, PM’de, kongrelerde bu konuların ele alınması gerekiyor” dedi.

KAYBIN EN BÜYÜK SORUMLUSU KILIÇDAROĞLU’DUR
Seçimin kaybında en büyük sorumlunun Genel Başkan Kılıçdaroğlu olduğunu söyleyen Öztunç, “Asıl mesele seçimlerden sonra başladı. Hemen 1 gün sonra ardından sanki bekleniyormuş gibi başladı salvolar… Seçimin bu noktaya gelmesinin en büyük sorumlularından biri evet sayın genel başkanımızdı ancak burada sadece genel başkanımız suçlu değil. Ben de suçluyum. Milletvekilleri de suçlu. İYİ Parti’nin, diğer partilerin hiçbir suçu yok uydu? Gelen CHP’ye gelen Kılıçdaroğlu’na vuruyoruz. Ancak maalesef bizim partimiz sever bu işleri. Çok daha dikkat çeker bizde bu işler” ifadelerini kullandı.

 

ADAYLIK İSTEYENLER KARNINDAN KONUŞMASIN
Değişim tartışmalarına değinen Öztunç, “Parti için meselelerde harcanan konular seçime harcansa belki başka sonuç çıkar. Ancak biri çıktı Bolu’dan Ankara’ya yürümeye başladı. Birileri çıkıyor aday mı, değil mi belli değiller. Siyaset iddia işidir. Siyasette iddia sahibi değilseniz siyaset yapmayın. Bir insan partinin genel başkanı olacaksa açık açık yüreklice adayım diyecek. Diyemiyorsa konuşamayacak. Deniz Baykal yıllarca ben adayım dedi çıktı iradesini ortaya kodu. Bülent Ecevit ben adayım diye çıktı, İsmet Paşa’ya karşı yarıştı Muharrem İnce ‘adayım’ dedi, iddiasını ortaya koydu. Kılıçdaroğlu ‘adayım’ dedi, iddiasını ortaya koydu. İddianı ortaya koyacaksın. Karnından konuşmayacaksın. Adaysan çıkıp söyleyeceksin. Belki sizi destekleyeceğiz nacak adaylığını belli değil. Değişim deniyoruz ancak değişim ali gitsin veli gelsin…” dedi.

DAVUTOĞLU’NA LİSTE TEPKİSİ: KAFANA SİLAH MI DAYADIK?
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu hedef alan Öztunç, “Ben 14-15 yaşında partinin koridorlarını süpürerek siyaset yaptım. Benim için aslolan CHP’dir. Genel Başkan bugün Kılıdaçroğlu’dur. Dün Baykaldı. Yarın başkasıdır. Aslolan partidir. 100 yıldır olduğu gibi parti ayakta kalkacaktır. Bu nedenle partiyi, örgütü yıpratmamak gerekir.

Hepimiz sorumluyuz, şapkamızı önümüze koyacağız. İşin en kolaysı suçu genel başkana atmak. Şapkayı önümüze koyup düşüneceğiz. Bu partinin evlatları olarak partinin sahipsiz olmadığını herkes bilsin. Yok öyle ittifak ortakların çıkıp açıklama yapıyorlar ‘en son tercihimiz CHP listelerinde girmektir’ dedi. Davutoğlu. girmeseydin kafana silah mı dayandık. İkide bir parmak sallanmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Ben bu partinin evladıyım. Ne Ekremci ne Kemalciyim.

Ben particiyim. Benim için aslolan CHP’dir isimler gelip geçer. Seçimlerde yenilgi aldık doğru. 2018’de de yenilgi aldık ancak 2019’da gittik yerel seçimler hep beraber kazandık. Şimdi parti içi troller çıkmış yerel seçimde kaybedeceğiz diyor. Kaybetmeyeceğiz. İzmir’i, Ankara’yı , İstanbul’u alacağız. Yanına Manisa’yı koyacağız.

Yiğit düştüğü yerden kalkarmış. İzmir en başarılı parti örgütüne sahiptir. İzmir hep partimize sahip çıktı. Bu partinin evlatları biliyorum ki bu partiyi asla yarı yolda bırakmayacaktır.

Biz yeniden niye ayağa kalkacağız? Çünkü siz aslanla ceylanı aynı koltuğunun altında tutmayı başarabilen Hacı Bektaşı Veli’nin evlatlarısınız. İzmir’de CHP siyaseti yapmak kolaydır.

Ben Türkiye’nin en muhafazakar şehirde 47 yıl sonra 2’nci vekili çıkarmış bir kardeşinizim. İnşallah elbirliği ile yeniden ayağa kalkacağız” ifadelerini kullandı.

 

ASLANOĞLU: KİM MAKAM, KOLTUK TARTIŞIRSA…
Sözlerine seçim sonrası ile başlayan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “28  Mayıs seçiminden hemen sonra yalakaları Cumhuriyet Halk Partisi belediye başkanları üzerinden belediyelerimizde toplumda hem Cumhuriyet Halk Partisi’ne hem muhalefette olan tüm partilere her gün yeni zorluk çıkarmaya başladılar.

Yıldırmaya çalışıyorlar. Sizlerin sayesinde Cumhuriyet Halk Partisi’ni yıldıramayacaklar. CHP dimdik ayaktadır. Bu kongrelerden ayrışma, kavga, bölünme bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacağız.

Kimse bizim birbirimize düşmemesi beklemesi. Cumhuriyet Halk Partisi bir aradadır, dimdik ayaktadır! Partimize sahip çıkıyoruz. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye sömürülenlerin, umut ışığı arayanların altında toplandığı bir demokrasi şemsiyesidir. Toplum bize umut olarak bakıyor. Kurtuluşu olarak bakıyor.

Onlar böyle bakarken kendi aramızda ayrışmamız söz konusu bile olamaz. Kim makam, koltuk veya farklı bir gerekçeyle partimizi tartışmaya, üyelerimize kongrelerimizi hiçe sayan fırsatçılığa kalkışırsa karşısında partimizin neferlerini bulacaktır.

Bizim derdimiz bu kongrelerden sadece ilçe başkanı, delegeler, yöneticiler çıkarmak değil.

Bizim derdimiz bu ülkenin yarınlarını garanti altına alacak toplumu AKP belasından kurtaracak kadroları ve fikirler çıkarmaktır.

9 Eylül’de partimizin 100’ncü yılını kutlayacağız. Birileri de uzun zamandır sözüm ona partimize ayar vermeye çalışıyor. Sizlerin huzurunda bir kez daha ifade etmek isterim.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin geleceğine değişimin nasıl olacağına sadece ve sadece Cumhuriyet Halk Partisi delegeleri, Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri karar verir.

Partimize, genel başkanımıza hakaret eden, yandaş kanallar, bizim adımıza karar veremez.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde bir kahvaltı yaşansa da bir koltuk kapsam veya işi gücü dedikodu olanlara hiçbir iş yapmayıp iş yapanları eleştirenler bizim adımıza karar veremez.

Bu partinin geleceğine, bu partinin öz evlatları karar verir.  Cumhuriyet Halk Partisi’nin geleceğine sizler karar vereceksiniz” diye konuştu.

UTANMADAN BELEDİYELERİMİZİ SUÇLUYORLAR
AK Parti’nin CHP’li belediyeleri hedef aldığını söyleyen Aslanoğlu, “Vergilere yüzde iki yüzden fazla zam yapılmış. Enflasyon gerçekten yüzde yüz elli bulmuş durumda. Bunlar da dönmüş toplu taşımaya neden zam yapıyorsunuz diyorlar.

Bizim vapurlarımız su mu yakıyor? Bizim belediyelerimizin kullandığı akaryakıttan ÖTV’yi kaldırın hemen toplu ulaşıma nasıl yansıdığını hep birlikte görelim. Tabii ki bizler nerelerin eksik yaptığımızı buralarda anlatacağız.

Öz eleştirilerde bulunacağımız daha iyi politikalar üreteceğimiz yer partinin kongreleridir, danışma kurullarıdır.

Gazeteler, internet siteleri, sosyal medya veya televizyonlar değildir.

Burada herkes bugün kürsüde, partinin politikalarının ne olması gerektiğini, nelerin değişmesi gerektiğini dile getirmek istiyorsanız kürsü sizin.

Yarından itibaren bu salonda olan herkes kimi desteklemiş olursa olsun yarın sabah hep birlikte sokak sokak çalışmaya devam edeceğiz. Bundan kuşkumuz yok.

Seçimlerinde 30 ilçede ve Büyükşehir’de CHP bayrağını bir kez daha dalgalandıracağız! Bu ne ilk ne de son olacak. Örgüt ne eylerse güzel eyler. Yeni görev almak için elini taşına altına koyan tüm arkadaşlarımın yolu açık olsun.

Kongrelerden çıkan sonuç ne olursa olsun birliğimizin bozulmayacağından eminim. Yerel seçimleri Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde kazanacağız. Yolunuz açık olsun, yolumuz açık olsun” dedi.

POLAT: 6-7 DÖNEM GÖREV ALIP ‘DEĞİŞİM’ DİYECEKSİN
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, kongrede yaptığı konuşmada parti içi konulara değindi. Polat şunları söyledi:

“Ben mahalle kongreleri başladığımda yüreklice bir şey söyledim. Öztunç Bey adına söz veriyorum. Kimseye iş ve aşıyla oynanamaması sözü verdim.

Ben çıkıp dedim kimin işi ve aşı ile oynanmak istiyorsa gelsin beni bulsun. Ama bu arkadaş gelip beni bulmadı. Benim açından çok saygın birisidir Ali Öztunç.  Kendisinin söylediği her şeyin altına imza atatabilirim. Değişim hayatın özünde var. Hayat bir değişimler bütünüdür.

Toplumun her kesimi ile kucaklaşma, helalleşme kültürünü oluşturan bir CHP var. Değişimi isteyen gençler olursa anlayabilirim. Kadınlar olursa anlayabilirim. Ancak partimizde değişmemek üzere kendini değişime adamış insanları anlamam. Parti de 6-7 dönem görev alacaksınız sonra değişim isteyeceksiniz… Bunu anlamam. Ben değişimi istesem 2 dönem milletvekili olarak anlayabilirim.

Genel Başkan neyi eksik yaptı ya da burada olan herhangi biri neyi genel başkandan fazla yaptık da değişimi söylüyoruz? Bunu kabul etmek mümkün değil. Salonun görevi kimin ilçe başkanı olmasından ziyade gençlere hayal kuracak dinamikleri yaratıyor olmalı. Bizler kendi içimizde tartışarak değil ancak çalışarak başarılı olabiliriz. Ben seçilen kim olursa olsun örgütümüzün ilçe başkanımızın emrinde olacağım.

Belediye başkanlarımıza çokça haksızlık yapılıyor. Ben İzmir adına İzmir’in hakkını savunmak ile ilgili görev aldım. Tunç Başkan ile çalıştık sanki 8’nci sıradan çıkmaya çalışan vekil adayı gibiymiş gibi çalıştı. Bornova Belediye Başkanı ile zaman zaman ayrı düşebilirim ancak onu savunmak da bana düşer. Bizim belediye başkanlarımız İstanbul ve Ankara belediyelerinden farklıydılar. İzmir oylarını yükseltti. Keşke her il İzmir gibi olsaydı. O yüzden yiğidi öldür ama hakkını yeme demişler”

 

GERGİNLİK YAŞANDI… ‘BURASI İZMİR, KAHRAMANMARAŞ DEĞİL’
Söz alan kongre delegesi Bülent Ermeş konuşmasının sonunda “Mahalle delegelerinin saygınlığı kalmadı” sözlerini kullanması ardından gerginlik yaşandı. Ermeş’in sözlerine tepki gösteren Ali Öztunç ‘Delegelerin saygınlığı kalmadı diyemezsiniz, kabul etmiyorum’ ifadelerini kullandı.

Öztunç’un sözleri sonrası yeniden tepki gösteren Ermeş “Ben sizi eleştirmiyorum. Burası İzmir. İl Başkanımız ‘Sorunlarınız söyleyin not alacağım’ demişti. Ben de söylüyorum. Burası Bayraklı biz eleştiriyoruz. İzmir burası, Kahramanmaraş değil” dedi.

SAYGINLIK KALMADI DİYEMEZSİN!
Ermeş’in konuşmasının salondan tepki ve destek sözleri yükselirken delegeye yanıt veren Öztunç, “Ben Bülent Bey’in konuşmasını eleştirmedim. O da beni eleştirmedi. Ben CHP’nin milletvekili olarak CHP’nin değil mahalle temsilerinin her bir üyesinin saygınlığı olduğunu söylemek zorundayım. CHP’nin üyesi olacaksın ‘CHP’nin mahalle delegesinin saygınlığı yok’ diyemezsin. Ben taraf değilim. Burası Maraş değil, İzmir biliyorum. İzmir’de siyaset yapmak kolay, gel de Maraş’ta yap da göreyim seni” diye konuştu.

Oktay GÜÇTEKİN /  EGEDESONSÖZ

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL