Yerel Siyaset

CHP, Atatürkçülere yol verip, Atatürk düşmanlarına yol açtı!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Seferihisar, Urla ve Torbalı’da gerçekleştirdiği seçim ofisleri açılışlarıyla saha programlarını sürdürdü. Her üç ilçede de kalabalık vatandaş gruplarına hitap eden Kaya, HDP’nin taleplerinin..

CHP, Atatürkçülere yol verip, Atatürk düşmanlarına yol açtı!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Seferihisar, Urla ve Torbalı’da gerçekleştirdiği seçim ofisleri açılışlarıyla saha programlarını sürdürdü. Her üç ilçede de kalabalık vatandaş gruplarına hitap eden Kaya, HDP’nin taleplerinin kabul edilmesi karşılığında Kılıçdaroğlu’na verdiği destekle 7’li masanın hakimi konumuna geldiğini söyledi. Özerklik isteyen HDP ile yol yürüyenleri İzmirliler’in affetmeyeceğini belirten Kaya, “Özerklik isteyen HDP ile yol yürüyenler, cevabı 14 Mayıs’ta vatanını, bayrağını ve devletini canından aziz bilen İzmirli hemşehrilerimizden alacaklar” dedi.

 

SİYASİ RÜŞVETLERLE, DERME ÇATMA BİR ÇIKAR BİRLİKTELİĞİ KURDULAR

Kaya, Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’yi AK Parti iktidarları öncesine götürmeyi amaçlayan, yönetim krizine ve siyasi istikrarsızlığa gebe bir oluşumla milletten destek istediğini belirtti. Siyasi rüşvetler vererek, derme çatma bir çıkar birlikteliği kuran Kılıçdaroğlu’nun masasının kaos, kavga ve küçük hesaplaşmalara sahne olduğunu hatırlatan Kaya, “Kılıçdaroğlu’nun kurduğu masanın hali ortada. Sayın Akşener, ‘noter, kumar masası’ deyip hakaretler savurarak ayrıldığı koalisyona geri döndü. Masadan kalkarken, ‘bunlar anlaşmışlar, bana ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalıştılar’ dedi. Sıtma dediği, Kemal Kılıçdaroğlu. O partiye üç milletvekilliği, bu partiye 10 milletvekilliği, şuna bakanlık, ötekine cumhurbaşkanı yardımcılığı vaat ederek adaylığı kaptı. Ver rüşveti, al adaylığı. Bugün siyasi rüşvetle aday olan birisi, yarın neler yapmaz. Bunlar bir koalisyon protokolü hazırladılar. Masanın üstünde ayrı protokol, altında ayrı protokol var. Masanın altındaki HDP’nin talepleri belli. Bunların Türkiye’yi götüreceği yer, siyasi istikrarsızlık ve kaos olur. Milletimiz bunlara izin vermez” dedi.

 

KAPALI KAPILAR ARDINDA GÖRÜŞÜP, HDP’NİN TALEPLERİNİ KABUL ETTİLER!

Kılıçdaroğlu’nun HDP’yi parlamentoda ziyaret ettiğini ve kapalı kapılar ardında bir görüşme yapıldığını hatırlatan Kaya, “Kılıçdaroğlu, HDP’yi parlamentoda ziyaret etti. Çıkışta Pervin Buldan açıklama yaptı, ‘taleplerimiz sağlandı ve mutabakata vardık’ dedi. HDP neyi talep ediyor, hepimiz biliyoruz. En büyük beklentileri tabii ki, özerlik. Bunu olmazsa olmaz olarak görüyorlar. İkinci talepleri, PKK’ya yönelik operasyonların durdurulması. Suriye ve Irak’tan Türk askerinin çekilmesi. Yine, PKK terör örgütüne yardım ve yataklık eden belediyelere kayyum atanmasının durdurulmasını istiyorlar. İHA ve SİHA üretiminin durdurulmasını, savunmaya ayrılan bütçenin kısıtlanmasını istiyorlar. PKK terör örgütü ile ilişkileri nedeniyle KHK’larla kamudan çıkarılanların tekrar görevlerine döndürülmesini talep ediyorlar. Bunun dışında Kılıçdaroğlu’ndan kapalı kapılar arkasında neleri talep ettiler, neyin sözünü aldılar bilmiyoruz. Bir tarafta teröre nefes aldırmayan Cumhur ittifakı, diğer tarafta HDP ile yol yürüyen ve HDP’nin sunduğu şartları kabul etme karşılığında desteklerini alan ittifak var. Biz terörü kaynağında kurutmaya devam edeceğiz. Terörün siyasetteki uzantıları İzmir’imizden gereken cevabı alacak” şeklinde konuştu.

 

HDP’YE YARANMAK İÇİN ATATÜRKÇÜLERİ TASFİYE ETTİLER

HDP’nin Millet İttifakı’nı peşine taktığını ve sürüklediğini belirten Kaya, CHP’nin HDP’ye yaranmak için Atatürkçüleri tasfiye ettiğini ifade etti. CHP’nin İzmir listesinin bunun en büyük örneği olduğunu hatırlatan Kaya, “CHP, HDP’ye yaranmak için Atatürkçüleri tasfiye etti. Atatürkçü olarak bilinen Tacettin Bayır, Atila Sertel ve Kamil Okyay Sındır yeniden listeye konulmadı. Atatürkçüleri gönderdiler, yerine Atatürk’e hakaret eden, ırkçı diyen birini aday yaptılar. Yetmedi, Mehmetçiğimize katil diyen birini aday yaptılar. Atatürkçülere yol verip Atatürk düşmanlarına yol açanlardan hesabı İzmirliler soracaktır” dedi.

 

MİLLETİMİZ KENETLENDİ, TÜRKİYE KUTLU YÜRÜYÜŞÜNE DEVAM EDECEK

14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere 7 gün kaldığını hatırlatan Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü bir destek ve tarihi oy oranı ile tekrardan Cumhurbaşkanı seçileceğini söyledi. Türkiye’nin kutlu yürüyüşüne devam edeceğini ifade eden Kaya, “Milletimiz kendisi için gayret eden, hizmet, vizyon sunan liderin kim olduğu konusunda şüphe taşımıyor. Milletimiz, 14 Mayıs’ta Recep Tayyip Erdoğan’ı tekrardan Cumhurbaşkanı seçecek ve Türkiye kutlu yürüyüşüne devam edecektir. Milletimiz, ülkemizin, evlatlarımızın aydınlık geleceği için 14 Mayıs’ta Türkiye Yüzyılı etrafında kenetlenmiş durumda” şeklinde konuştu.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL