Genel İzmir Siyaset

Bakan Kurum’dan İzmir mesaisi: Rıza Bey Apartmanı yeşil alan olacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bir dizi etkinlik ve program çerçevesinde İzmir’e geldi. Bakan Kurum, yıkılan Rıza Bey apartmanının yerine yeşil alan yapılacağını duyurdu. EGEDESONSÖZ- Bir dizi program için İzmir’e..

Bakan Kurum’dan İzmir mesaisi: Rıza Bey Apartmanı yeşil alan olacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bir dizi etkinlik ve program çerçevesinde İzmir’e geldi. Bakan Kurum, yıkılan Rıza Bey apartmanının yerine yeşil alan yapılacağını duyurdu.

EGEDESONSÖZ- Bir dizi program için İzmir’e gelen Bakan Kurum’u, Adnan Menderes Havalimanı’nda İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ile milletvekilleri karşıladı. 

Kurum, ilk olarak Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İzmir İl Müdürlüğü Koordinasyon Toplantısı’na katıldı. Bakan Kurum ve beraberindekiler, AFAD İzmir İl Müdürlüğüne geçti.

Bakan Kurum’un başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti İzmir milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı, Necip Nasır, Yaşar Kırkpınar, Cemal Bekle, Mahmut Atilla Kaya, MHP İzmir milletvekilleri Tamer Osmanağaoğlu, Hasan Kalyoncu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, TOKİ Başkanı Ömer Bulut ve bakanlık bürokratları katıldı. 

RIZA BEY APATMANI YEŞİL ALAN OLACAK
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bir dizi etkinlik ve program çerçevesinde İzmir’e gelmişti. Bayraklı’da deprem bölgesini ziyaret eden Kurum, Rıza Bey apartmanı sakinlerine müjdeyi verdi.

Kurum, İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı’nın yerinde yeşil alan düzenlemesi yapılacağını ve depremde hayatını kaybedenlerin hatıralarının yaşatılacağı bir mekan inşa edileceğini bildirdi.

Kurum açıklamasında “Depremzede kardeşlerimizden gelen talep doğrultusunda Rıza Bey apartmanı, burada 38 vatandaşımızı kaybettik. Bu depremin üzerinden 3 ay geçti hala acılarımız dinmedi. Tabi burada kurtarma çalışmalarında 84 milyonumuzu mutluluğa boğan Ela ve Ayda bebeklerimiz bu apartmandan çıktılar. Bu apartman depremin temsil alanı haline geldi.

Burada yapmış olduğumuz istişarelerde de,  burada vefat eden vatandaşlarımızı anacağımız, hatıralarını yad edeceğimiz özel bir apartmanın alanını boş bırakıyoruz. bu alanda yeşil alan düzenlemesi ve depremzede vatandaşlarımızın hatıralarının yaşatılacağı bir alanı da inşallahTOKİ yapıp, İzmir’e kazandırmış olacağız. Bu çalışmayı da bugün yapma kararı aldık.

Amacımız güzel İzmir’imizi 2023’e giden yolda çok daha iyi noktalara getirmektir. Gerek altyapı gerek deprem dönüşümü projelerinde de yapılacak tüm adımları da Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla atmaya devam edeceğiz” dedi.

Rıza Bey Apartmanı’nın yeşil alan olarak düzenlenmesi kararı deprem mağduru vatandaşları sevinci boğdu. Vatandaşlar AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’a sarılarak teşekkür ettiler.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL