Siyaset

Bahçeli’den Soyer’e yaylım ateşi!

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 9 Eylül’ün 100. yılı kapsamında hazırlanan “barışın ikinci yüzyılı” afiş ile ilgili açıklama yaptı. Bahçeli açıklamasında “‘Barışın İkinci Yüzyılı’..

Bahçeli’den Soyer’e yaylım ateşi!

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 9 Eylül’ün 100. yılı kapsamında hazırlanan “barışın ikinci yüzyılı” afiş ile ilgili açıklama yaptı.

Bahçeli açıklamasında “‘Barışın İkinci Yüzyılı’ afişleri de 30 Ağustos’un mirasını yağmalayan, İzmir’in kurtuluşunu tartışmaya açan iş birlikçilik, iradesizlik ve gayri milliliktir” dedi.

MHP lideri Bahçeli, 30 Ağustos Zafer Bayramı için bir mesaj yayınladı. Bahçeli, “Türk milleti zaferlerini kesinlikle çiğnetmeyecek, sulandırılmasına izin vermeyecektir” dedi. Açıklamalarında Yunanistan’a da tepki gösteren Bahçeli, “Yunanistan’ın tacizlerini sıklaştırması esasen yüz yıllık kuyruk acısının, yüz yıldır yaşadıkları kabusun asimetrik bir yansımasıdır” ifadelerini kullandı.

 

Bahçeli konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 9 Eylül afişine de sert tepki göstererek şunları söyledi:

 

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın küstahça hazırlatıp billboardlarda paylaştığı ‘Barışın İkinci Yüzyılı’ afişleri de 30 Ağustos’un mirasını yağmalayan, İzmir’in kurtuluşunu tartışmaya açan iş birlikçilik, iradesizlik ve gayri milliliktir.

Söz konusu afişlerin öznesi barış değil, zafer olmalıdır. Tarihe ve milli tecrübelere bakarak diyebiliriz ki; zafersiz bir barış teslimiyetçilik, barışsız bir zafer ise tedbirsizlik, temkinsizlik ve temelsizliktir.

Düşmandan aman dileyen bir çürümüşün, zaferimizi barış diyerek gölgeleyen bir Megali İdea hayranının darbeci ve zalim babası gibi zillette olduğu ayan beyan ortadadır.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL