Siyaset

Araştırmacı Yaldız’dan ‘bankamatik’ eleştirilerine yorum: Özlale’nin birkaç fırın ekmek yemesi gerek!

İYİ Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye başkan adaylığını duyurduğu Ümit Özlale’nin belediyede bankamatik memurlar olduğunu iddia etmesi ile ilgili konuşan İntegral Araştırma Koordinatörü ve Gazeteci Ümit Yaldız, “Kordon’da gençlerle oturup bağdaş kurarsınız..

Araştırmacı Yaldız’dan ‘bankamatik’ eleştirilerine yorum: Özlale’nin birkaç fırın ekmek yemesi gerek!
İYİ Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye başkan adaylığını duyurduğu Ümit Özlale’nin belediyede bankamatik memurlar olduğunu iddia etmesi ile ilgili konuşan İntegral Araştırma Koordinatörü ve Gazeteci Ümit Yaldız, “Kordon’da gençlerle oturup bağdaş kurarsınız bu riski alacaksınızdır. Ölçüp biçip konuşacaksınız. Sayın Özlale’nin kariyerinin aksine siyasetçi olmak için birkaç fırın ekmek yemesi gerek. İki gün sonra iki parti birlikte seçime girebilir, ilk açıklamalar ortadan kalabilir. Dün söylediğiniz sözlerle Soyer’i başkan yapmaya çalışırsanız muhalefete malzeme verirsiniz” dedi.

 İntegral Araştırma Koordinatörü ve Gazeteci Ümit Yaldız, SonSöz TV’de yayınlanan programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Programda İYİ Parti’nin tek başına seçime girme kararı alması ve İzmir’deki büyükşehir belediyesi adayının Milletvekili Ümit Özlale olduğunun duyurulması değerlendirildi. Ayrıca programda İzmir Büyükşehir Beleidye Başkanı Tunç Soyer ile Özlale hakkında “masonluk” tartışmaları da masaya yatırıldı.

ÖRGÜTLÜ GÜÇ VARSA ÖRGÜT YERİNDE DURMAZ
Özlale’nin mason olduğunu sert bir dille reddetmesini yorumlayan Yaldız, “CHP adayları söz konusu olduğunda mason meselesi gündeme gelir. Soyer aday gösterildiğinde ‘Kocaoğlu gitti, masonlar aktör değiştirdi’ dediler.

Aziz Bey’i kenara koydular, Soyer ile yürüyorlar dediler. Mason uzmanı değilim. Siyasal islamcıların algıladığı masonlar var, icraatın içinde masonlar var. Yardım, ticaret, iş konularında örgütlenmiş yapılar…

İş hayatında iseler mutlaka bir siyasi alanda sözleri vardır. O yüzden açıklama boş… Kemeraltı’ndan çıkmış ilkokul mezunu bir vaiz Türkiye’yi ele geçirmeye çalıştı. Örgütlü güç var ise örgütlü yerinde durmaz.

Gülen Türkiye’yi yönetmeye kalktı, ele darbeyle geçirmeye çalıştı. Kıytırık cemaatler bile devlet için örgütlenmeye çalışıyorlar. Değerlendirmelerin bu çerçevede okunması lazım. İktidara yakın medyadan köpürtüldü bu haberler.

Bir internet sitesindeki yazar üzerinden okudum, kıymet vermedim.’ Ben mason değilim’ dediniz. Ortada bir belge yoksa bunu nasıl ispat edeceksiniz. Bugün ben değilim dersin, bir fotoğraf ortaya çıkar” dedi.

SAYIN ÖZLALE, MÜSAVAT BEY’İN TEDRİSİNDEN GEÇMELİ
İYİ Partili Özlale’nin belediyede bankamatik memurlar olduğunu iddia etmesini de yorumlayan Ümit Yaldız, “Kordon’da gençlerle oturup bağdaş kurarsınız bu riski alacaksınızdır.

Ölçüp biçip konuşacaksınız. Sayın Özlale’nin kariyerinin aksine siyasetçi olmak için birkaç fırın ekmek yemesi gerek. Kendi partisi ile ilgili başına buyruk kontrol açıklamalardan kaynaklı tepkimeler olduğunu duydum. Özlale’nin adaylığı tavşan adaylık ötesinde gerçek bir adaylık ise İzmir’i daha iyi yönetmek noktasında önerileri olacaktır.

Okul arkadaşı Soyer’e de yeri geldiğinde eleştiriler yöneltecektir. Bunlar siyasetin doğasındadır. İki gün sonra iki parti birlikte seçime girebilir, ilk açıklamalar ortadan kalabilir. Dün söylediğiniz sözlerle Soyer’i başkan yapmaya çalışırsanız muhalefete malzeme verirsiniz. Özlale’ye tavsiyem Dervişoğlu’nun tedrisinden geçmesidir.

Akademik olarak üst bir isim kendisi ama 99’dan beri Dervişoğlu, İzmir siyaseti içinde kendisini ilmek ilmek örmüş, ilçe ilçe bilen büyükşehir adayı olarak da görev almış bir isimdir.

Her taşın altında ne olduğunu, bu kentin dengesini de bilir. Kordon’da gençlerle sosyal medya ortamında 3-5 like almadan önce Müsavat Bey’in tedrisinde geçmeli. Eksikleri olduğunu görüyorum. Siyaseten ciddi bir donatılmaya ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

egedesonsöz

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL