Siyaset

AK Partili Dağ’dan EYT açıklaması: Tarih belli oldu!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ Türkiye’nin gündeminde yer alan EYT sorunu ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bakanlık düzeyinde çalışmaların olduğunu belirten Dağ, yıl sonuna kadar..

AK Partili Dağ’dan EYT açıklaması: Tarih belli oldu!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ Türkiye’nin gündeminde yer alan EYT sorunu ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bakanlık düzeyinde çalışmaların olduğunu belirten Dağ, yıl sonuna kadar net bir adımın atılacağını belirtti.

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ Haber Türk ekranlarında gündemi değerlendirdi. Program sunucularının sorularını yanıtlayan Dağ, birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de ve dünyada yaşanan ekonomik dalgalanmayı değerlendiren Hamza Dağ, “Biz bugün ekonomiyi neden daha sık konuşuyoruz? Belki ilk bunu konuşmak lazım. Dünyada pandemi sadece sağlık üzerineymiş gibi konuşuyoruz. Biz sağlık konusunda pandemide sorun yaşamamızı başarı olarak görüyoruz tabii ki.

Pandemiden sonra o dönem yapılan işler yani üretin azalmış olması, tedarik zinciri gibi konular… Bildiğimiz bir şey var ki AB Merkez Bankası ve ABD Merkez Bankası’nın karşılıksız Euro’lar bastığı. Dünyanın tamamında bir enflasyon oluştu böylece. Emtia fiyatlarında da dünyada bir artış trendi oldu. Bunlar her şeyi etkiliyor.

Enflasyon bizde de dünyada da yüksek çıktı. Bizim yaptığımız faiz ile ilgili hamleler enflasyon çıkarmış olsa da istihdam konusunda bize artı olarak yansıdı. İhracatımız artış gösterdi. Üretimde ciddi artış var.

Yeni OSB’lerin hızla dolduğunu görüyorum. Biz Bergama’da serbest bölge oluşturduk dolmak üzere. Yeni OSB’ler açtığımızda da hızla doluyor. Biz bunu bahane olarak ortaya koymuyoruz ancak tespit olarak bunları görmemiz lazım.

Rusya-Ukrayna savaşının da bu ekonomik dalgalanmalarda payı var. Bundan sonra ne olacak? Seçime dönük veya seçime yönelik durumun ötesinde ekonomik verilere baktığımızda düşeceğini görüyoruz.

Önce Temmuz Ağustos aylarına göre stabil hale gelmesi bekleniyor. Hükümet bu gerçeğe göre hareket ediyor.

Ne yaparsınız? Asgari ücreti arttırırsınız mesela. Aralık ve Temmuz arasındaki asgari ücret arasında yüzde 95 arasında bir fark var.

Enerji maliyetleri konusunda zaman zaman şikayet alıyoruz ancak işçi maaşları konusunda bir şikayet almadık” dedi.

‘SEÇİMİN GALİBİ AK PARTİ OLACAK’
‘Ekonomik durum sandıkta AK Parti’yi vurur’ yorumlarını da değerlendiren Dağ, “Biz sebebini anlatıyoruz. Kesinlikle böyle bir durum söz konusu değil. Bunu önümüzdeki sene bu vakitlerde göreceğiz.

Yine seçimin galibi AK Parti olacak. Milletimiz bizi mevcut meseleleri çözme konusunda nasıl bir irade ortaya koyduğumuzu görüyor. Ekonominin alt başlıklarına baktığımızda, istihdamda ciddi ilerleme var. İhracatta, turizm de ciddi artışlar var. Muhalefetin beklediği gibi bir seçmen reaksiyonu söz konusu değil. Biz sahadayız ve herkesle konuşuyoruz.

Ben 11 senedir aynı şehrin milletvekiliyim. Biz 7 Haziran sürecini de şu anki süreci de biliyoruz. Siyaset yapan bilir. Seçmen size hayırlı olsun deyip hiçbir şey demiyorsa bu sizin için tehlikedir. Eğer seçmen size derdini anlatıp şikayeti varsa söylüyorsa demek ki seçmen sizden çözüm noktasında hareket bekliyordur. Ekonomide bunun sebeplerini anlattık.

Esnafa gidip şikayetiniz yok mu dediğimizde bazen esnaf kendisi ‘elinizden geleni yapıyorsunuz’ diyor. Biz elimizden gelen hamleyi yapıyoruz” diye konuştu.

‘TURİZM GELİRİ 50 MİLYAR DOLARI GEÇECEKTİR’
Sürecin ne zaman rayına oturacağı sorusuna ise ‘ekonomist değilim’ diyerek yanıt veren Dağ, ““Ben ekonomist değilim ancak 11 yıldır milletvekiliyim. 15-16 yıldır siyasetin içinde ekonomiyi biraz öğrendik. Ekonomistler arasında yıllardır tartışılan bir konu sizin bahsettiğiniz. Bir taraf enflasyon yükseldiğinde faiz düşürmüşsünüz, bir taraf da diyor ki arttırırsınız. Biz bu anlamda faiz politikası noktasında faizi düşürüp piyasadaki istihdamı önceleyen bir yöntem hedefledik. Uluslararası dengelerde yeni bir sorun gözükmüyor şu an önümüzde. Bizim cari dengeyi sağlamamız lazım. Eğer enerji fiyatları artmasaydı bizler zaten bunu sağlamıştık aslında. Şu anda turizm gelirleri tarihinin en yüksek sayısına ulaşacak onu görüyoruz. Bu yıl 50 milyar doları geçeceğini düşünüyorum”   ifadelerini kullandı.

‘BAKANLIK ÇALIŞMASINI YÜRÜTÜYOR’
Milyonlarca vatandaşın merakla bekledi EYT sorunu ile ilgili tarih veren Dağ, “Aralık’a kadar bu konuda çalışma yapılıp nihayete erecek. Bizde ayrıntılarını henüz öğrenmedik. Bakanlık çalışmalarını yürütüyor. Bizden talepte bulunulan veya vaat ettiğimiz ne varsa biz bunları hayat geçiriyoruz. 2023’e kadar burada bir formül hayata geçecek” dedi.

‘ENFLASYON ALTINDA EZDİRMEYİZ’
Ocak ayında hayata geçirilecek asgari ücret zammı ile ilgili de ‘bugünden demek doğru olmaz’ yorumunu yapan Dağ, “Bugünden bunu söylemek doğru olmaz. Temmuz’daki artışlar ile ilgili Şubat Mart’ta bir program yapsak orada da bu rakamları konuşmak doğru olmazdı. Yılbaşındaki konuyu Temmuz’da söylemek doğru olmaz. Aralığa kadar yaşanacak durumlar Ocak ayına yansıyacak .Ancak biz diyoruz ki hiçbir çalışanımızı enflasyon altında ezdirmeyiz” ifadelerini kullandı.

‘SİYASİ DEĞİL AHLAKİ BİR FARK VAR’
Tahıl anlaşması ile ilgili muhalefete sitem eden Dağ, “Tahıl anlaşması Türkiye için çok kıymetli bir anlaşma. Bu 84 milyon vatandaşımızın gurur duyacağı bir şey. Bunun için BM, Beyaz Saray, Rusya teşekkür etti. Ancak bu ülkenin muhalefetinden bir tek olumlu bir şey duyamadık. Eğer bu başarıyı muhalefetteki bir lider elde etmiş olsaydı, AK Parti  çatısı altındaki herkes teşekkür edebilirdi. Bizim aramızdaki fark bu. Siyasi değil, ahlaki bir fark var” dedi.

‘SIĞINMACI KONUSU BUGÜNÜN GÜNDEMİ DEĞİL’
Türkiye’deki sığınmacı politikası ve bunun AK Parti’ye yansımasına yanıt veren Dağ, “Sığınmacı konusu bugünkü bir gündem değil. Sadece bugün daha hararetli tartışılıyor. Milliyetçi kökenli partiler bu tartışmayı büyütüyor. Biz bunu sahada ilk kez duymuyoruz. 2011 Suriye iç savaşından bu güne sığınmacı denen bir konu var. Bunlar 3 milyon 700 bin civarında. Bu konuyla ilgili farklı görüşler var. Bunlara sahip çıkın diyen de var gönderin var diyen de var. Türkiye’de sığınmacı var ve bizimde bu konuda bir politikamız var. Bir tane daha mülteci almamak için bir politikamız var. Muhalefetin Esat ile görüşeceğim demesinin de hiçbir gerçekçiliği yok.  Bizim ortaya bir politika koymuş olmamız bunu görmediğimiz anlamına gelir mi? “ diye konuştu

400 bin Dolar’lık konut alımı halinde vatandaşlık alınması konusundaki eleştiriler hakkında da ‘fiyat artışı’nı işaret eden Dağ, “Şu konuda belki fiyat artışı olabilir ancak bildiğim kadarıyla bir çalışma yok.

‘BİRİNCİ PARTİ OLACAĞIZ’
Anketlerde şu an istedikleri yerde olduğunu vurgulayan Dağ, “Ben 4 sen ARGE başkanlığı yaptım. Kamuoyuna yansıtıldığında başlık firmaya baktığımızda sonucu anlıyorum. Biri sokakta şöyle bir anket var dediğinde başındaki kim diye soruyorum. O söylendiğinde sonrasının ne olduğunu söyleyebiliyorum. Kamuoyuna yansıyan her anketin üstünde oynanma olabiliyor. Ben ARGE başkanı iken her ay en az 1 tane anket yapardık. Türkiye’de AK Parti 1’nci parti. Bunda şüphe yok. Seçime yaklaştığınız zaman, anketlerin nasıl değiştiğini iyi biliyoruz. Biz seçme 10 ay kala olmamız gereken yerdeyiz. Olağanüstü durum 4,5 yıldır olmadı” dedi.

Geçmiş dönemde AK Parti içinde tartışmalara neden olmuş ‘metal’ yorgunluğunun şu an olup olmadığının sorulmasını da yanıtlayan Dağ, “2008 yılında ben gençlik kollarındaydım. Bir arkadaş bana AK Parti düşüşte demişti. Yıl 2022 biz aynı şeyleri yine duyuyoruz. Biz çok duyduk bu sözleri. Hepsini ciddiye alıyoruz tabii ki. Bizde bir 20 sen daha ülkeyi yönetme iradesi var.  Ben bir süredir karşınızdayım. Bende bir metal yorgunluğu gördünüz mü?” ifadelerini kullandı.

Kaynak : EGEDESONSÖZ

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL