Doğru Dürüst Haber
Mağaza Rehberi

Yeni Parti’de kurultay hazırlığı

Kaynak HABER MERKEZİ Yeni Parti'de kurultay hazırlıkları tamamlanıyor. İlk olağan kurultay 14-15 Kasım tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilecek. Kuruluş kurultayının sloganı da belirlendi. “Türkiye yenileniyor” olacak. Kurultaya dair detaylar haberimizde. Reklam Reklam Reklam Reklam Yeni Parti’nin Birinci Olağan Kurul

Yeni Parti’de kurultay hazırlığı

Yeni Parti’de kurultay hazırlıkları tamamlanıyor. İlk olağan kurultay 14-15 Kasım tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilecek. Kuruluş kurultayının sloganı da belirlendi. “Türkiye yenileniyor” olacak. Kurultaya dair detaylar haberimizde.

Yeni Parti’nin Birinci Olağan Kurultayı 14-15 Kasım’da Ankara Arena’da düzenlenecek. Kurultay öncesi, “kuruluş temalı” kurultayın sloganı netleşti. Yeni Parti’nin Birinci Olağan Kurultayı’nın “Türkiye yenileniyor” sloganıyla toplanması bekleniyor.

Kuruluş kurultayının başlangıcında CHP’ye yönelik mutlak butlan kararı ve sonrasında Yeni Parti’nin kuruluş sürecinin anlatılacağı bir video izletilecek.

Kurultayda ayrıca, tüzükte yapılacak değişiklikle 80 olarak belirlenen parti meclisi üye sayısının artırılması planlanıyor. PM listesinin meslek grubu, etnik köken gibi toplumun her kesimini kapsayacak genişlikte olması hedeflenirken yaş ve cinsiyet dağılımına da dikkat edileceği ifade ediliyor. PM’de ayrıca, Yargıtay’daki mutlak butlan kararının bozulması yönünde bir karar çıkması ihtimali için CHP’de kalan bazı isimlerin de yer alması bekleniyor.

PM içinden belirlenecek ve mevcutta dokuz kişiden oluşan Merkez Yönetim Kurulu sayısının da genişleyebileceği, MYK’daki mevcut isimlerin değişebileceği ifade ediliyor.

 

OKUR GÖRÜŞLERİ

Söz sizde

Yorumunu paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Lütfen kişisel bilgilerinizi yorumunuzda paylaşmayın; saygılı ve konuyla ilgili bir dil kullanın.